.

JRMora humor gráfico diario

13/4/12

CAGARRINAS


Vuit autèntics herois lleials a les seves conviccions polítiques; empresaris i autònoms catalans, agrupats sota la plataforma Diem Prou acaben de dur a terme "la seva" insubmissió fiscal, com a protesta davant el que consideren un model de finançament autonòmic injust i que qualifiquen d'espoliació.

Aquests suïcides han convocat els mitjans de comunicació a la seu barcelonina de l'Agència Tributària de Catalunya, on han fet efectiu el pagament de l'IVA corresponent al primer trimestre de les seves respectives empreses i no on corresponia fer-ho, en la corresponent agència nacional.
Les crides a la insubmissió fiscal han estat freqüents en els últims temps per part dels sectors més radicals del nacionalisme català, esperonats per les denúncies per part del govern sobre un suposat tracte fiscal injust cap a la Generalitat.
El desembre de 2008, el llavors secretari de Política General d'ERC, Josep Ginesta, va exigir "que no surti ni un euro recaptat més enllà de Fraga". L'octubre de 2009, l'ex president Pasqual Maragall va proposar un "tancament de caixes", i uns mesos després va amenaçar amb una "rebel•lió fiscal". Una mesura que va ser recolzada pel fill del boss, Oriol Pujol, l'agost del 2010. L'abril de 2011, Joan Puigcercós, i l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa també van fer des del sofà de casa, una heroica crida a impagar a hisenda.
També els mitjans que sobreviuen gràcies als diners públics que posem nosaltres i que reparteix el govern, han pres partit a favor d'aquestes campanyes. Al març de 2011, Jordi Barbeta, redactor en cap de La Vanguardia va insinuar la necessitat de posar en marxa una "insubmissió fiscal col•lectiva". Poc després, Vicent Partal, propietari de Vilaweb, un dels diaris més subvencionats de Catalunya, va animar des de la seva pàgina digital a posar en marxa una campanya de desobediència civil programada i generalitzada contra la hisenda pública espanyola. De fet i per a alegria dels inspectors de l'agència tributària espanyola, des d'aquest diari es donen tota mena de detalls sobre com dur a terme el frau.
També Òmnium Cultural, entitat molt molt molt subvencionada amb els nostres calerons va dir que o el Govern espanyol atorga a la Generalitat el concert econòmic en els propers quatre anys, o promourà la "objecció fiscal" contra l'agència tributària espanyola. La proposta li va fer molta gràcia a CiU i al PSC que la va qualificar de "atractiva".
En els últims mesos alguns ajuntaments també han tensat la corda amenaçant amb fer la seva pròpia insubmissió davant la hisenda pública. Aquest ha estat el cas de Sant Vicent dels Horts o Girona, on els alcaldes, Oriol Junqueras i Carles Puigdemunt respectivament, al final s'han fet enrere.

Els resultats d'aquest primer trimestre a Catalunya, confirmen el fracàs de la campanya que es pretenia fos massiva. Fins avui, només vuit empreses catalanes han secundat la iniciativa. L'Agència Tributària ja els deu tenir en el punt de mira.

El que fa riure i indignació, és que cap dels barruts oportunistes (polítics, periodistes, entitats), que en els últims temps han animat al bestiar a impagar a la hisenda espanyola, s'han sumat a la campanya predicant amb l'exemple.

Estem envoltats de POCAVERGONYAS!!!! i si més d'un arrufa les celles ho sento, però algú ho havia de dir.

No hay comentarios: