.

JRMora humor gráfico diario

26/3/12

ELS VENTILADORS


El tema dels parcs eòlics a la Vall d’Aro sembla que no pinta gaire bé. Hi ha certs detalls que amb fan mal pensar. A l’ajuntament de Santa Cristina ningú s’hi ha mostrat ni a favor ni en contra, per tant, jo diria que alguna cosa s’està coent.
Personalment, no estic d’acord amb la ubicació d’aquests molins a les nostres muntanyes. Per una banda per el perill d’accident que suposen amb els ocells. Recordeu que un d’ells estarà ubicat molt a prop del niu de ducs que tenim controlat.
Per altra banda, la gran alçada (100 m. de la torre més 60 de les aspes), seran un impacte visual molt important en la nostre ja malmesa vall. Cal sumar a aquestes pertorbacions, totes les vies que caldrà obrir per fer arribar les parts dels molins a dalt de la muntanya, i les noves línies de connexió per tal de connectar els molins amb la central de Castell d’Aro.

Un detall: Congres sobre impacte de les estacions eòliques. Cadis 2012.
Revista Querqus Març 2012-03-21
“Las estimas de 6- 18 millones de aves muertas en parque eólicos españoles fueron objeto de interesantes debates..”
“Según aparece reflejado en la citada guía de SEO/Bird Life, la siniestralidad en España se situaría en un abanico de 1-3 aves por aerogenerador y día.”

Per saber-ne més: aquí.

Per tot això us demano que us pronuncieu, doncs crec que ens hi hauríem de posicionar en contra, fent tot allò que estigui a les nostres mans.
Si teniu idea de que fer, o com organitzar-nos , poseu-vos en contacte amb mi. Cal fer una al•legació amb cara i ulls i paral•lelament aixecar la llebre als diaris i medis de comunicació en general. Ja direu quelcom.

PD: No ens adormim, queden tres setmanes per tancar el termini.

Jaume Ramot
Grup Natura Sterna


Eeeeps!! sóc el Duc petit, fer cas a Jaume, ajudar-nos si us plau.

11 comentarios:

Anónimo dijo...

Pronunciar? Posicionar en contra? Fer tot allò que estigui a les nostres mans? Organitzar-nos?? Ai Jaume Jaume, pobre desgrasiaet, desgrasiaet. Mira de demanar col-laboració del poble per a algo al que no es pot ofendre, ni menysprear, ni acusar, ni merdes. És que no recordes on vius? Que estem a Castell Platja d'Aro. Mira que demanar solidaritat per una causa ecologista. Amb aquest assumpte dels molins no es pot parlar de la insuportable sobirania fiscal, ni de independència, ni del Poum, ni del Barça, ni de les maleïda balança fiscal, ni de Messi, ni del cabró del Mourinho, ni de la llengua, ni de Madrid ens roba, ni de l'espoli dels collons. Això no està en el guió del gran germà.
¿No veus que una persona com tu que es preocupa pels animals i la natura és un exemplar en vies d'extinció? Ai mare del senyor. Ja ho veus, a ningú li interessa.

Tenim el que ens mereixem.
Merda de poble, gegant merda de poble.

Jaume dijo...

Doncs mira, aquest cop penso fer el que calgui. Ja amb vindreu a buscar a La Modelo. Els ocells és mereixen que els torni una petita part del que m'han donat.
Anonim, jo encara tinc fe amb els humans.
Ara envio una foto a la Manolita dels mussols que amenacen aquests molins. Entendràs el que et dic. Son fotos de dijous passat. No pensem deixar-los de banda.

Anónimo dijo...

També, si no tinc mal entès, els aerogeneradors tenen un impacte acústic i a més l'ombra que projecten les apes en moviment és bastant molesta. Però tothom vol tenir electricitat a casa seva i en canvi ningú vol tenir aprop cap central productora d'electricitat de cap tipus ni tampoc aquests aerogeneradors. Així per tenir electricitat què hauríem de fer?

Jaume dijo...

Penseu que només volem canviar la ubicació dels molins. El tema de les alternatives sobre energies renovables, dona molt que parlar. Jo personalment no en sóc prou entes, però aquests cas te molt mala pinta. En un gran parc eòlic, pots pendre mesures correctores importants, pero aquí, amb aquests molins escampats aquí i allà, la cosa pot ser dramàtica.La nostra zona ja ha pagat prou el preu de desemvolopament urbanistic.
La presió sobre la fauna és massa forta.
A més amb temo que aixó , és un parc eólic disgregat per poder colar els permisos, que d'altra manera no es podrien donar.

Convergència i Corrupció. Quina novetat. dijo...

Tranquil Jaume,Donya,anònim, amb una mica de sort, els dos lladres de CIU que acaba de tancar la guàrdia civil; Josep Tous, coordinador general de la Diputació de Barcelona, i Isidre Masalles, sotsdirector de Seguretat Industrial de la Generalitat, acusats de falsedat documental i tràfic d'influències per aconseguir la concessió d'estacions d'ITV; també estaran barrejats, o alguns dels seus camarades en l'assumpte dels molins. Entre que no hi ha diners i que no hi ha joc net,l'assumpte de les aspes s'oblidarà ràpid.

Estel dijo...

Jaume, el període de les primeres al·legacions acaba el dia 8 del mes vinent. En aquest període no pot presentar-ne tothom, només algunes entitats. Per tant, aquestes entitats haurien de recollir les al·legacions dels veïns per anar bé.
I atenció, que les aspes són, segons el projecte, de 116m d'ample, i no 60 com ha estat sortint a la premsa. I per tant, com més diàmetre, més risc d'incendis i més impacte sonor i visual.
Els afectats esperem la reunió amb Sterna, que ha de ser JA.

Anónimo dijo...

Els 116 metres deu ser el diàmetre que abarca el conjunt de les aspes en el seu moviment de rotació, que és més o menys el doble del que medeix cada aspa.

Jaume dijo...

Demà dimecres a les 21h. quedem al Cid per parlar de com plantejem les alegacions i les actuacions que calguin.

Daniel Riera dijo...

Per el que necessitis Jaume 686797611
Segueix lluitant, no estas sol encara que t'ho sembli

Jaume dijo...

La reunió va anar molt be. En Pitu, l'Estel, la Rosa, l'Albert, i jo, varem crear el full de ruta per les al·legacions. La cosa va per bon camí. Crec sincerament que amb els arguments que presentem, el parc eòlic es inviable, legalment i ecològicament parlant. Els ajuntaments implicats tampoc informaran favorablement. Ara cal fer tota la fresa mediàtica que poguem i veure que passa.
Amb tot, no podem baixar la guàrdia.

Daniel Riera dijo...

Genial!!