.

JRMora humor gráfico diario

5/7/11

¿PIRULA, ENGAÑIFA, TIMO, ENGAÑABOBOS?


Explico;
En la portada de la revista OCU Compra maestra de julio-agosto 2011, aparece el cartel que editó, para el Carnaval 2011, el ayuntamiento de Platja d’Aro.
Según indica el blog "Can Carrasca Carrer Cartelleria", el original es obra de Jordi Mas del Estudio Xarnach.

Supongo que nuestra gestoría pagó un dinero al autor para uso en nuestra fiestuqui carnavalera.

El agente 0011 Josep Colomer, miembro destacado del S.I.F. (servei d'informació Fanalenc), ha descubierto que, en esta WEB, nuestra fotografía carnavalera tiene copyright y se puede comprar por pocas pesetas.

Las preguntas para el que sepa las respuestas:

-¿Cuánto dinero pagó nuestro ayuntamiento por el cartel?
-¿Emprenderá nuestro ayuntamiento acciones legales en contra del ¿autor?, si fuese necesario, como hizo en un caso idéntico, el ayuntamiento canario de Los Llanos?,
-Las bases del concurso para la presentación de carteles carnavaleros para nuestro carnaval, si hay concurso y hay bases, ¿especifican que estos deben ser obras originales de la persona que la presenta?

Gracias Josep Colomer, agente 0011 del S.I.F. por tu magnífico trabajo de investigación.

48 comentarios:

Anónimo dijo...

Quien era el regidor que se encargaba del concurso de los carteles de carnestoltes en esa época??.

Se la metieron doblada.

Le reclamará el departamento jurídico del ayuntamiento al autor daños y perjuicios??

Devolverá el timador el dinero del concurso?

TOTEM dijo...

Bona feina Donya i agent 0011. Ara toca esperar que l'exalcaldessa Dolors Padilla o qualsevol dels seus exregidors ens expliqui què va ser el que va passar sobre això i perquè.

Aquí hi ha marro del bo dijo...

HUY HUY HUY aquest assumpte és tèrbol, s'embolica. Els de l'estudi Xarmach dissenyen i imprimeixen els tríptics publicitaris d'esdeveniments de Castell-Platja d'Aro. Escriu ESTUDI Xarnach en el cercador de Google i mira't els pdf.
Que estrany tot això. Premi, fotografia del cartell en compra-venda, amics d'amics, tràfic d'influències ...
Li interessa investigar el tema al regidor o responsable corresponent o el deixem passar i ens dediquem a criticar David Puig, a parlar del temps, del Barça i dels russos del Mas Nou.

Anónimo dijo...

L'Altre dia vaig rebre aq2uest exemplar de la revista de la OCU. Al veure laportada em vaig dir: això em sona acartell de carnaval i no l'hi vaig donar més importància. Doncs llegim aquests comentaris potser resulta que en té. Però clar, sempre serà més fàcil ( com diu el darrer anònim) criticar-me a preguntar-se que ha passat. Per cert, que va costar aquest cartell de carnaval?

David Puig

Anónimo dijo...

A Platja d'Aro fa anys que no hi ha concurs de cartells de carnaval.
Des de l'any 2003 s'encarrega exclusivament dels cartells l'estudi Xarnac.

Josep M. dijo...

Ei Donya & co,

Tranquilitat a la sala. Com diu l´últim anònim, a Platja d'Aro fa anys que no hi ha concurs de cartells de Carnaval. Com també explica, des de l'any 2003 s'encarrega exclusivament dels cartells l'estudi Xarnach.

Com funciona des del 2003? L'ajuntament encarrega la fotografia del cartell de Carnaval al citat dissenyador. Llavors ells porten diferents propostes a l'ajuntament, a vegades a partir de fotografies pròpies i a vegades a partir de fotografies amb drets d'autor. Quan és així, aquest mateix estudi paga els drets d'autoria. Això és habitual en els dissenyadors, i no representa cap problema.

Si feu una revisió als cartells de Carnaval dels últims 8-9 anys veureu que alguns provenen de fotografies amb copyright que es personalitzen. Per exemple:

-2007: Maduixa i xocolata http://www.istockphoto.com/search/text/strawberry%20and%20chocolat/filetype/photos/source/basic#

-2010: Mans i fraret
http://www.istockphoto.com/stock-photo-10643778-hand-painted-in-the-form-of-a-puffin.php?st=a603826

Josep M. Bas

The Do dijo...

Josep Mª, comparteixo la pregunta que planteja David, quants diners ens va costar el cartell?

La quantitat que li va costar a l'estudi Xarmach no és difícil d'endevinar. Però el que ens va costar a nosaltres si. Podem saber-ho?
Gràcies per avançat.

Anónimo dijo...

Ja sabem tots que es legal comprar fotos amb drets d'autor per utilitzar-les en disseny.
Legal si, però pagar una quantitat de diners importants a un estudi de disseny per que aquest compri fotos amb drets i es limiti a girar-les o canviar el color, no es, ni de bon troç, étic.
Sobretot tenint en compte que es va decidir annular el concurs de cartells precisament per un presumpte "plagi" del cartell del 2002.
El més ètic, veient aixó es tornar a fer concurs de cartells, amb unes bases molt ben estructurades i donar l'oportunitat a tothom.
Repeteixo, legal si, ètic NO.

Rey Lotario dijo...

I aquest Xarnach qui és??

Té un contracte vitalici amb l'Ajuntament?
Fa temps que tots els triptics, papereria del ajuntament són firmats per aquest estudi, crec que va fer la tipografia de Platja d'aro.
Per que tot el disseny gràfic del Ajuntament ho fan aquests xarnachs xarnegos??
Y cuanto vale?
Hi ha l'ombra allargada d'en Giraut pel mig??
Per que al 2003 en Puig encara es treia burilles....

Josep M. dijo...

Buenas Donya,

Existe un contrato externo para el diseño y maquetación de toda la publicidad, dosieres, panfletos, trípticos, dípticos, del municipio, creo que desde el 2008. Creo que en el contrato va implícito todo el paquete que te comento. Ahora mismo puedo decirte que el total que supone toda la contratación externa (este más otros contratos) está presupuestado en 176000 eu para el 2011, cuando unos años atrás estaba entorno de los 220000 eu.

Intentaré obtener la información detallada que pides

Josep M.

Anónimo dijo...

No patiu no patiu tinc més info, fa uns anys un dissenyador local
anomenat D.C. va fer un cartell de carnaval ( quant hi havia el concurs de cartells) amb alguna imatge treta d'un banc d'imatges i la sra. Padilla públicament el va acusa de plagi.

Anónimo dijo...

otra mas, y van...........IMPRESIONANTE.

Josep M. dijo...

Anònim de les 20.24 i 20.31,

L'ús de imatges (fotografies, dibuixos,..) es pot fer sempre que es respectin els drets d'autors, com és el cas dels cartells de Carnaval. Com a mínim, en aquests 2últims anys. Si era una còpia, i no tenia els drets per utilitzar-la, doncs sí és un plagi.

En Carrasca no el conec. Si diu "Jordi Mas-Estudis Xarnach" és perquè, em penso, treballen junts més concretament en temes de fotografia. Aquesta fotografia, com altres que han anat sortint aquests anys, i n'he posat alguns exemples, hauria seguit el procés coherent.

Jo no he dit que la contractació externa del disseny costi aquests diners. Jo he dit que la contractació externa d'aquest tipus en global (disseny, arquitectes, assessoria jurídica, paisatgista,...) costa de base aquests diners. Que quedi clar. Així és com es concreta als pressupostos. Per tant els arguments que cita el de les 20.31 estan mooooolt esbiaxats. Si aconsegueixo les dades concretes llavors en parlem.

En definitiva, ni defenso ni critico res. Senzillament he posat sobre la taula uns arguments, per ara parcials, per aclarir el post inicial de la Donya. Entenent també que em mereixen tots els respectes aquest dissenyador; com tots els altres. Utilitzant una línia d'imatge i publicitat que, m'imagino, és la que aquests últims anys s'ha intentat promoure.

És tot. I si us plau, no donem dades falses ni utilitzem falsos arguments per intentar explicar "el no sé què". Doneu-me temps.

Josep M.

Anónimo dijo...

SE MUESTRA LA CARNAZA Y LOS PERROS HAMBRIENTOS SE LANZAN A POR ELLA...

JUASSSS JUASSSS....

Anónimo dijo...

Ja tinc la resposta al entrellat......

Presumptament en Xarnach és del cercle íntim del Giraut, així van els contractes d'obra i serveis al nostre ajuntament desde fa 20 anys

L'omertá platjadarenca se resquebraja, jajaja jaja

Anónimo dijo...

De la confiança d'en Giraut i també de la Padilla, no?

Anónimo dijo...

Penso aquest es el mateix paio que fa anys recullia diners a diferents establiments per fer un llibre de Platja d'Aro, i encara estan esperan el famós llibre.

TOTEM dijo...

Si acomiadem als arquitectes que sobren i cobren per no fer res, si s'aconsegueix que el que compra el mobiliari urbà i plantes no rebi tantes comissions, si es busca una altra empresa de publicitat amb preus més competitius que gestioni el relacionat al disseny i maquetació de la publicitat, si desapareix la jornada intensiva dels quatre espavilats, si posem a treballar a preu fet a la grua municipal, si acabem d'una vegada amb la impunitat dels que aparquen en zona blava i tiren la multa immediatament a les escombraries perquè no es tramita, serem més feliços i hi haurà més diners a la caixa.

mazinger&afrodita dijo...

Todo va en función del coste exacto del cartel. Si se han pagado 1.000 €, podría estar bién. Si se han pagado 10.000 € es un atraco a mano armada. Y además, habría que saber si el tema del cartel esta acordado que sea inédito o no, si es de uso exsclusivo de CPS o no. Esto es lo importante, el resto es andarse por las ramas. Que se saque por quien competa la informacion a la luz pública. Nos lo merecemos como ciudadanos. Y es la única manera de cerrar todas las bocas.

Anónimo dijo...

Mazinguer y Doña Manolita: Solo una cosa, sois imprescindibles, entre los dos nos teneis informados de todos los chanchullos que hay en el pueblo. de veinte, un diez para cada uno.

Anónimo dijo...

Parlant de Carnaval,
¿Algú sap per qué l'Associació d'Empressaris contracta Carrosses de Palafrugell per la Festa Màgica del dia 15 de Juliol, quant al poble hem tenim una dotzena de Colles amb les seves Carrosses?
¿Qué passa, que no son prou bones? Que no fem poble?
¿I la Federació, no té rés a dir?

Anónimo dijo...

Respecte a la festa del 15 d'agost.

Els botiguers van dient que si al chiripitifláutic xou de tenir obert els negocis fins a la una de la matinada. Avanço el més que possible fracàs de la iniciativa de la unió d'empresaris, almenys pel que fa a les botigues. El 90% dels empresaris i el 100%
del personal dels comerços està que es puja per les parets, indignadíssim davant iniciatives dignes de ser presents en qualsevol dossier sobre esclavitud al segle XXI.
Un important percentatge tancarà els comerços a la intempestiva i irracional hora de sempre; autòctons de 22,30-23, pakis, mustafàs i orientals de 00,00 a 00,30-1.
Bars i restaurants participaran forçosament pel fet que sempre tenen oberts els seus negocis a aquesta hora.
La propera iniciativa que la proposi qualsevol sindicat de treballadors; un dia festiu complet en el mes d'agost, per a tots els treballadors i empresaris
(que estem presents i "pencando" des que s'obre fins que es tanca), ens vindria com anell al dit a tots els que comercialment som microscòpics i, perquè surtin els números, ens hem de deixar la pell, la integritat del nostre esquelet, les varius i altres penes en la butigueta.

T.D.

Anónimo dijo...

NO HAY NI TRAMPA NI CARTÓN - NI pirula, NI TIMO

1
primero de todo y antes de hablar deberíais saber el encargo que hizó el Ayuntamiento al Sr. Xarnach, , porqué claro sabeis lo que vale comprar una fotografia de uso exclusivo?? no vale cuatro de las antiguas pesetas. Plagio? NO

Conclusión: No se puede acusar gratuitamente a nadie sin contrastar la información, vamos dicho de otra manera : perfectamente denunciable!! acusar de TIMO sin tener consecuencias?, a NOO! No se puede ir así por la vida hombre!!

2
VAYA PANDA DE ILUMINADOS
qui no te temps el gat pentina!!, Dña Manolita que ens coneixem tots
Rey Lotario, perqué no et presentes per l'alcade? jajaja

3
Sólo decir que el Sr. Xarnach és un màgnifico profesional!!! y toda la publicidad que realiza EstudioXarnchach és muy buena!!

Anónimo dijo...

A ÉSTE ÚLTIMO ANÓNIMO, COMENTARLE QUE TIENE TODA LA RAZÓN.
QUE ESTÁ MUY BIEN QUE EXISTAN ESTOS BLOGS, MAZINGUER...ETC...
PERO SI ME PERMITEN LA CRÍTICA, DEJA MUCHO QUE DESEAR EN CUANTO A INFORMACIÓN, SUELTAN CHISMES, PQ NO TIENEN OTRO NOMBRE, A VECES BASTANTE INSULTANTES HACIA TERCEROS SIN NIGÚN TIPO DE BASE NI FUNDAMENTO, AGRADECERÍA UN POCO DE RIGUROSIDAD PARA CON TODOS, YA QUE A PESAR DE QUE LUEGO SE DESMIENTAN, SIEMPRE QUEDA ALGÚN DESPISTADO QUE SE LO SIGUE CREYENDO... Y ESO TAMPOCO ES BUENO, PQ DESVIAMOS LA ATENCIÓN DE LAS PERSONAS Y NO ATENDEMOS A LO QUE VERDADERAMENTE TIENE IMPORTANCIA.
GRACIAS. UN SALUDO.

Anónimo dijo...

Completament d'acord amb els 2 ultims comentaris (12:16 i 12:32), donya manolita t'hauries de dedicar a contrastar la informació abans d'esbombar rumors... Crec que en Josep Maria ho ha deixat tot clar.

En quan a l'us de imatges comprades per internet és una pràctica molt habitual, sense anar més lluny l'altre dia vaig entrar a la plana de movistar.com i vaig veure la imatge d'un noi que també utilitzen els de la caden bon preu, si aneu al super liz veureu una foto d'un noi jove amb els braços darrera el cap que és la mateixa q la de movistar...

Si us plau, viu i deixa viure, que amb els temps que corren estem com per encendre focs...

Com diu el comentari de les 12:32 "DESVIAMOS LA ATENCIÓN DE LAS PERSONAS Y NO ATENDEMOS A LO QUE VERDADERAMENTE TIENE IMPORTANCIA"

100% d'acord!

Salut!

Indignat.02 dijo...

A tots aquest que defenseu al xarnach per esmonyir-se tant el cervell per fer un poster del que diguem i volem que sigui el millor carnaval de la Costa Brava, podeu explicar lo del llibre???

Si ens semble be aquest sistema per fer el cartell de Carnaval, fa falta un "creatiu"

Vinga home, no en toqueu els ous...

Para ese viaje no hacen falta esas alforjas...

No soy empresario dijo...

La carroza viene de Palafrugell porque está inspirada en motivos de magia y esoterismo que es de lo que va la fiesta.

Y Vd. donya, no pronostique fracasos de una iniciativa que, al fin y al cabo, el único objetivo es la promoción de nuestro querido Oulet.

Si el 100% del personal se sube por las paredes, hay unos cuantos más mucho más cabreados que ellos pq no tienen trabajo.

Esas iniciativas sólo quieren ayudar al desarrollo empresarial de nuestro Municipio que, de logarlo, crearan empleo.

Palos a las ruedas no, svp

Anónimo dijo...

contestant: al paio que comenta lo del famós llibre

Et diré la meva com ha client del llibre de Platja d'Ara que edita en Xarnach i l'Ajuntamen es el coeditort, No trobo de justicía que és facin bulos relatiu al llibre ja que personalment he vist el projecte i quan surti imprès us agradarà molt perquè és un molt bon producte que és fa per Platja d'Aro,
així que dir-vos que aquest noi, en Xarnach no ha marxat amb cap euro de ningú a les Maldives i que el projecte és durá a terme però penseu que l'ajuntament també está pel mig d'aquí que també és demori molt més.

XDOS

Anónimo dijo...

Indignat02= saps llegir? o no només saps escriure?
tu saps exactament l'encàrrec que li van fer?

Esteu fent anar el nom de Xarnach com si res, i l'esteu tractant de TIMO sense contrastar res!

viu i deixa viure!!

Anónimo dijo...

PERÒ SI SOM L'ENVEJA DE LA COSTA BRAVA

tenim una linia gráfica molt ben estructurada i uns vehiches que m'encanten

En Xarnach és una molt bona persona i un gran profesional

Entonando el mea culpa dijo...

Hola penya, gràcies per obrir-me els ulls, ja no m'agrada el meu blog personal, ni les tafaneries i chafarderías sense contrastar. En realitat, la bitàcola no és més que un vulgar pamflet digital, a major glòria del personajillo seudo-escriptor que escriu, amb el mateix contingut literari que l'embolcall d'una magdalena. Siguem realistes.

Perquè un blog personal funcioni, el tipus que penja els post, hauria de ser una figura d'una magnitud tal que pugui transmutarse a voluntat en el propi concepte del blog, és a dir, una sort d'ovella Dolly barrejant al alimón els gens de Federico Jiménez Losantos amb els de el dolent de Terminator i unes gotetes de la bruixa Lola. Un figura, vamos.

Perquè tothom es faci una idea de l'assumpte: un bon dia a un conill de peluix made in Xina, d'aquests que se'ls regalen als nens perquè els espachurren i els omplin de mocs, li va donar per escriure un blog (no us atreviu a sospitar que estigui usant un negre literari al més pur estil Ana Rosa Quintana, el papanatas que comet incomptables faltes d'ortografia i xafardeja sóc jo). Total, per a què: si un conill dels de debò disposa d'una escorça cerebral de la grandària d'un segell de correus, la d'un conill de peluix no pot ser més gran que la tesi doctoral d'Ana Obregón, i comparable a la de qualsevol concursant de Gran Germà.

Per això, els temes que aquest conill toca en el seu desordenat blog abasten aspectes tan crucials per al futur de la Humanitat com... no, de debò... no puc... no puc ni descriure-ho... qui vulgui fer-li un cop d'ull a aquesta conejada, que ho faci sota el seu compte i risc.

He arribat a pensar que aquest blog és una nova estratagema del club Bilderberg en aliança amb el bomber torero per mantenir el status quo capitalista de la palangana Donya Manolita.

Intentar copiar l'estil dels mestres, inclòs el plagi amb el qual també gaudeixo, és una temptació a la qual difícilment em resisteixo. Que aixequi la mà qui no ho hi hagi intentant en alguna ocasió. Però mentre alguns, una vegada comès l'error de no contrastar els rumors, no podem fer una altra cosa que sentir la coïssor de la vergonya, uns altres han decidit cometre l'imperdonable sacrilegi de fer exactament el mateix, però des de l'anonimat, i a més donant classes gratuïtes d'ètica.

Saben com se suïcida un escriptor de blogs? Tirant-se del seu propi ego…, però abans em beuré una cervecita.

Gràcies pels vostres útils suggeriments.

PD/ Definitivament…, volviendo al tema del post ¿acomovale la afotochirri quemopagao entretoos?

T.D.

Anónimo dijo...

Doncs jo trobo que el disseny és horrorós, i de ser l'enveja de la costa brava...ppprrrrrrrrrfffffff.


El mecànic de motos Julio Junior
també és una molt bona persona i un gran profesional

Anónimo dijo...

doncs no deus tindre gust perdona que t'ho digui! i tu que proposes? ja que tens intuició creativa

i el meu lampista també es molt bona persona

Anónimo dijo...

alucino amb les critiques i formes de tractar a gent que no coneixeu i amb tant poc respecte

i que en dieu dels tema dels Estanys?

Anónimo dijo...

que pasa amb el Estanys??

i que passa amb la discoteca yamora a platja d'aro? cada cop tenim gent més rara....

Anónimo dijo...

Amb els Estanys he sentit que hi ha "liu" i del gran...

La discoteca YaMora d'en Rafa Mora !!! ...ja veus quin pesonal !!! ...però bé que tothom faci el que vulgui...

Anónimo dijo...

Rafa Mora & Company aquets hi serán dos dies home!

heu vist el pòster d'aquest parell? sembla tret de la guerra de las galaxias

Rey Lotario dijo...

que lio amb els Estanys??

l'ultim que vaig veure als Estanys va ser una foto amb vells gripaus i alguna culebra.....

Anónimo dijo...

rumore........ rumore rumore

Indignat.02 dijo...

Per al·lusions al anònim del 07/07 XDOS i el de les 15:11

Jo de bulos no n'he fet cap!!! Fa més de cinc anys que la gent ha afluixat pel famós llibre, i jo nomes demano com está el tema, i prou!

De totes maneres celebro que algú hagi vist el projecte i que potser un dia el veiem tots, si es com dius i l'Ajuntament n'es coeditor.

Gracies per l'informació pero no canvis les meves paraules.

Al altre anònim que posa en dubte si se llegir, crec que es ell el que no en te ni puta idea, parlant clar.

A veura macu, jo no parlo en cap moment de TIMO, esta escrit i pots tornar a llegir-ho.

Jo no sé quin encàrrec li van fer, pero t'agradi o no, aixó es un poble, i segur que als sponsors d'aquest llibre no s'els va explicar be que potser s'editaría desprès de cinc o mes anys.

Tots cometem errades, fins i tot els bons nois i els magnifics dissenyadors...

Apa, tranquil i fes la teva...

Anónimo dijo...

La gente de la Federació de Collas debería de estar harta de tanto impresentable que circula por nuestro municipio. Luego dicen que las cosas no huelen: ¿Quien es el Presidente de la Asociación de empresarios ? ¿ Por qué no se contacta con la Federación para cualquier tema que tenga que ver con el Carnaval y/o carnavaleros ? ¿ Cómo es posible que los carnavaleros lleven 2 años solicitando sacar las carrozas en verano a la calle y se les niegue ? ¿ Y quien ha dado el Ok a que se traigan carrozas de otra población ? ¿Es tan dificil hacer las cosas bien ? Este outlet tiene el tejido empresarial que se merece, yo me voy a comprar a "Espai Gironés", al menos allí desconozco el mangoneo........

Hosé dijo...

Primooooooo!!!
¿Quesloquepasa con el estamnis? lo rumore sincontrastá dicen quay lio del chachi.

¿Que?

Josep M. dijo...

Estimada Donya,

Volia especificar més en detall la informació que vaig donar en comentaris meus, i que segurament faran més entenedora la meva opinió i la que es mostra al post sobre la edició del cartell Carnaval 2011. Entre d’altres coses, perquè veurà que el contingut del post i també d’alguns comentaris, estan molt allunyats de la realitat. Anem per passos:

1) L’empresa del senyor Xarnach està contractada per l’ajuntament de cara a formular, proposar, dissenyar, maquetar,….. tot el relacionat amb l’edició de tríptics, díptics, cartells, panells, …. sempre partint de la base d’uns estàndards de qualitat i amb un línia marcada des de fa ja uns anys. Tot plegat amb un lligat de l’àrea de premsa i comunicació de l’ajuntament, i d’acord amb les diferents àrees del mateix. Per tot això, aquesta empresa cobra uns honoraris al mes que l’ajuntament li té assignat.

2) Aquesta empresa no ha cobrat per l’edició del pòster de Carnaval 2011 perquè ja està inclòs dins els seus honoraris.

3) Com una mesura d’estalvi, aquest any es va comprar legítimament una fotografia per internet amb les corresponents llicències per a poder executar totes les aplicacions en l’àmbit provincial, estatal i europeu. En el cas que ens ocupa això va costar 300 euros en total, i no vol dir que al comprar la fotografia, aquesta tingui un ús exclusiu pel nostre ajuntament. Si fos així, aquesta fotografia valdria molts més Diners, com també valdria molts més diners si s’hagués contractat una model, un/a perruquer/a , un/a maquillador/a, amb les corresponents sessions fotogràfiques complementàries. De fet, alguns anys ja s’havia fet així, i el cost podia arribar fins a 6000 euros.

4) Aquests 300 euros, que de fet no ha facturat l’empresa tot i tenir-ho pressupostat prèviament per part de l’ajuntament, havien de servir per globalment fer la recerca em bancs fotogràfics, compra de fotografies preliminars i originals, ... En definitiva, els drets d’explotació. Repeteixo aquests diners no s’han facturat, i em conseqüència tampoc s’han pagat.

5) A banda aquesta fotografia original necessitava modificar-se per millorar la producció, definició, retoc,....Per això, un fotògraf va fer els retocs, molt complicats, sobre la fotografia original em diferents sessions, que va costar 1000 euros (+iva). Aquest mateix fotògraf és el que va fer les fotografies als carnestoltes, que després s’escollien per posar dins el llibret de carnaval. Aquesta segona part va costar 200 euros (+iva).

6) En total, per tant són 1950 euros, que de fet són 1650 ja que els 300 no s’han facturat.

I tot això perquè s’ha fet d’aquesta manera?

1) Des de l’alcaldia i la regidoria de Turisme, amb el regidor Martí Duran al capdavant, hi havia ordres de baixar costos pel que fa a l’edició del cartell de Carnaval 2011. Per això es va seguir el procediment que he explicat, al mateix temps que ja es va editar preliminarment un nou pòster de cara al Carnaval 2012, que ja hauria de servir per proporcionar el Carnaval 2012 aquest mateix estiu.

2) A aquesta mateixa fotografia, o similar, s’hi haurien de posar 2 zeros més si l’objectiu fos tenir-ne l’exclusivitat

3) L’obtenció de la mateixa fotografia, amb producció pròpia (model, perruquer/a, maquillador/a, fotògraf,…), s’hauria de multiplicar per 20 (x20) el seu cost

Finalment recordar que des de l’any 2003 s’ha deixat de fer el concurs fotogràfic perquè recordareu que en aquell cas si que va es va donar un plagi d’una fotografia sense demanar-ne els drets. A partir de llavors, l’edició d’aquest pòster ha seguit el format d’aquest any (compra de fotografia i drets; molt més barat) o producció pròpia (model, maquillador/a, perruquer, sessions fotogràfiques,….; més car).

Espero que aquestes dades serveixin per tal que tothom entengui millor, de forma realista i detallada, com ha estat l’edició del cartell.

Gràcies
Josep M. Bas

Anónimo dijo...

CREO QUE DESDE LA FEDERACION DE COLLAS SE TENDRIAN QUE PONER MUI SERIOS CON ESTE AJUNTAMEN SI LAS COLLAS TIENEN FUERZA O NO POR NO SALIR NO SALIMOS NI EN FOTOCRAFIA EN PAGINA WUE DE LA JUNTAMEN POR LO QUE SEBE NOS TINEN APARTADOS DE LOS MEDIOS DE COMUNICACION DE NUESTRO AJUNTAMEN TIENE ALGUIEN ALGUNA RESPUESTA A ESTA PREGUNTA

Anónimo dijo...

la federacion de collas se ponga como se ponga,a pocos importa

Anónimo dijo...

al último anónimo,
La Federació importa a tanta gente como a ti, que al menos sabes que existe y te preocupas de ella. Si no no escribirias de ella. Gracias por hacerlo. Lo que ocurre es que es fácil hablar de una asociación que acoge a mas de 800 personas del pueblo, de hecho es la mayor en número de asociados.........y apolítica y con solera, mal que les pese a muchos.... Y hablar en nombre de 800 personas parece fácil y encima hacerlo en estos medios sale gratuito......Cuando es un acto de responsabilidad hacerlo. Pero claro, primero de todo hay que saber que significa el término responsabilidad......

semos una hartá dijo...

al anonimo de las 12.48,

ahora si te interesa que salga y hace dos meses no ¿qué raro ? no sera que te has quedao fuera de combate con el cambio politico y ahora buscas merdé facilongo ??????? pero ¿Tu de que vas?........................

Anónimo dijo...

[url=http://www.flickr.com/people/73433313@N06/]buying online zithromax[/url]

http://www.flickr.com/people/73433313@N06/