.

JRMora humor gráfico diario

9/7/11

NI PIRULA, NI TIMO, NI ENGAÑIFA, NI ENGAÑABOBOS.

Estimada Donya,

Volia especificar més en detall la informació que vaig donar en comentaris meus, i que segurament faran més entenedora la meva opinió i la que es mostra al post sobre la edició del cartell Carnaval 2011. Entre d’altres coses, perquè veurà que el contingut del post i també d’alguns comentaris, estan molt allunyats de la realitat. Anem per passos:

1) L’empresa del senyor Xarnach està contractada per l’ajuntament de cara a formular, proposar, dissenyar, maquetar,….. tot el relacionat amb l’edició de tríptics, díptics, cartells, panells, …. sempre partint de la base d’uns estàndards de qualitat i amb un línia marcada des de fa ja uns anys. Tot plegat amb un lligat de l’àrea de premsa i comunicació de l’ajuntament, i d’acord amb les diferents àrees del mateix. Per tot això, aquesta empresa cobra uns honoraris al mes que l’ajuntament li té assignat.
2) Aquesta empresa no ha cobrat per l’edició del pòster de Carnaval 2011 perquè ja està inclòs dins els seus honoraris.
3) Com una mesura d’estalvi, aquest any es va comprar legítimament una fotografia per internet amb les corresponents llicències per a poder executar totes les aplicacions en l’àmbit provincial, estatal i europeu. En el cas que ens ocupa això va costar 300 euros en total, i no vol dir que al comprar la fotografia, aquesta tingui un ús exclusiu pel nostre ajuntament. Si fos així, aquesta fotografia valdria molts més Diners, com també valdria molts més diners si s’hagués contractat una model, un/a perruquer/a , un/a maquillador/a, amb les corresponents sessions fotogràfiques complementàries. De fet, alguns anys ja s’havia fet així, i el cost podia arribar fins a 6000 euros.
4) Aquests 300 euros, que de fet no ha facturat l’empresa tot i tenir-ho pressupostat prèviament per part de l’ajuntament, havien de servir per globalment fer la recerca em bancs fotogràfics, compra de fotografies preliminars i originals, ... En definitiva, els drets d’explotació. Repeteixo aquests diners no s’han facturat, i em conseqüència tampoc s’han pagat.
5) A banda aquesta fotografia original necessitava modificar-se per millorar la producció, definició, retoc,....Per això, un fotògraf va fer els retocs, molt complicats, sobre la fotografia original em diferents sessions, que va costar 1000 euros (+iva). Aquest mateix fotògraf és el que va fer les fotografies als carnestoltes, que després s’escollien per posar dins el llibret de carnaval. Aquesta segona part va costar 200 euros (+iva).
6) En total, per tant són 1950 euros, que de fet són 1650 ja que els 300 no s’han facturat.
I tot això perquè s’ha fet d’aquesta manera?
1) Des de l’alcaldia i la regidoria de Turisme, amb el regidor Martí Duran al capdavant, hi havia ordres de baixar costos pel que fa a l’edició del cartell de Carnaval 2011. Per això es va seguir el procediment que he explicat, al mateix temps que ja es va editar preliminarment un nou pòster de cara al Carnaval 2012, que ja hauria de servir per proporcionar el Carnaval 2012 aquest mateix estiu.
2) A aquesta mateixa fotografia, o similar, s’hi haurien de posar 2 zeros més si l’objectiu fos tenir-ne l’exclusivitat.
3) L’obtenció de la mateixa fotografia, amb producció pròpia (model, perruquer/a, maquillador/a, fotògraf,…), s’hauria de multiplicar per 20 (x20) el seu cost.
Finalment recordar que des de l’any 2003 s’ha deixat de fer el concurs fotogràfic perquè recordareu que en aquell cas si que va es va donar un plagi d’una fotografia sense demanar-ne els drets. A partir de llavors, l’edició d’aquest pòster ha seguit el format d’aquest any (compra de fotografia i drets; molt més barat) o producció pròpia (model, maquillador/a, perruquer, sessions fotogràfiques,….; més car).

Espero que aquestes dades serveixin per tal que tothom entengui millor, de forma realista i detallada, com ha estat l’edició del cartell.

Gràcies
Josep M. Bas

9 comentarios:

Volem saber dijo...

Josep Mª gràcies per informar-nos i aclarir-nos detalladament.

He llegit que l'ajuntament treballa amb aquesta empresa des de l'any 2003. Informa'm per favor si el contracte, que dius tenim amb ells, és vitalici.

Gràcies

Anónimo dijo...

¿Por qué no un concurso entre profesionales de la imagen, cada año, para hacer el cartel?, o abierto a todo el mundo.......

Anónimo dijo...

http://www.ignatiusgoldstein.com
http://www.creatimina.com/
http://www.taos.es
http://www.one-stone-ad.com
http://www.komuni.cat
http://www.trestristesme3.com/
http://www.gruetzi.es/
http://www.sta-tus.com/
http://www.singularweb.com/
http://www.plural.es/
http://www.brand-sam.com
http://www.ssg-duel.com/
http://www.hidroxid.com
http://www.neumann-health.com/
http://www.yellowstonead.com/es/

Anónimo dijo...

lleig lleig lleig

A visitor from Playa De Aro, Cataluna
arrived from davidpuigsi.wordpress.com and viewed "Espacio de Dña. Manolita" 10 mins ago

Anónimo dijo...

Millorar encara més una fotografia que venen uns grans professionals de la fotografia amb retocs molt complicats? JA!

Nenes!! La próxima vez..... que El Vecino nos retoque las fotografías.

El cateto informatico dijo...

Primooooo! Menuo follon ha liao tu co el cartelico lo cojone. Toasmaneras yo no se como s, ha echao la criaturica la leche por encima pa que le quede lo ojos en medio . Yo lo intente con mi senyora esposa ( pa plagia la fotillo) i no hay manera. Tres horas en la cocina echandole basos de leche en tol careto y al final ya ponia cara de cabrea.
Ya vera, tu lo pruebas en casa con la rubia y ya veras como he mu difici de consegui la foto.

Hosé dijo...

Primoooooo!!! cuando misponía a almorsá mi sabroso shoriso de pinalejo, el que las do primera rodaja no tién pellejo,he leío quas probao eshá una afoto a tu jaca pa vendela al llirau pal carnaval queviene.

Ties quechá la leche apoco apoco.

¿Tuvacobrá casi lo2000 euro qua pillao el nchufao conlocolega po está 10 minutico con el picassa?
joe joe llo tamién lo vi a probá.
¿andas comprao la maquina deshá afoto?

El cateto informatico dijo...

La camara he de lo xino. Viene con er trespie y to. Podriamo decil a la Donya, que organice un friki concurso afotillo de Carnava. I mandamos tos una foto. El que gane er concurso lo mandamos al sr. Giraul pa que le de lo 2000 eurillo.
Lo pdriamo votar telematicamente en la web.

Caballito Bernalero dijo...

Hay vá la hostia Patxi!!!! La que sa montao. Entre la Mazinguer y el Doña tienen acorralao lo JM. Y encima la gente está escribiendo, la gente opina, la gente piensa, la gente no es tonta, la gente está............ INDIGNADA !!!!!!!!