.

JRMora humor gráfico diario

11/3/11

JOÉ..., KASKEROSO

A treinta días de semana santa, esa es la imagen que ofrece la desembocadura del Ridaura.
(Clica sobre las fotografías)

15 comentarios:

Anónimo dijo...

On són els ànecs i les oques?

Josep M. dijo...

I això de color negre?
XAPAPOTE?

Anónimo dijo...

Sterna no diu res?

Anónimo dijo...

Estimada Donya Manolita, mentre vostè es posa els rul•los per anar a la botiga al carrer, li faré la crònica de la batalla que s’està lliurant al Ridaura des de fa força anys. Tenim una estació de bombeig just a la zona de Riuet gestionada per Searsa, que envia les aigües fecals d’aquella zona cap a la depuradora de Castell d’Aro. En repetides ocasions i per motius no sempre gaire clars, aquests bombeig falla o es aturat per que no envií aigua salada cap a la depuradora. En aquests casos totes les aigües negres s’aboquen al Ridaura, sota el plebiscit de l’Agencia Catalana de l’Aigua que en fa els ulls clucs. Se’ns va prometre que amb l’endegament del riu això quedaria subsanat, però com pot veure les coses segueixen igual o pitjor.
Vostè pot pensar que la culpa es com sempre de l’Ajuntament, en part pot ser te raó, doncs en el moment de l’endegament calia haver estat molt més atents a aquest problema, però aquí hi ha involucrats i com a principals implicats tres agents públics que ens estan torejant. A saber: Agencia catalana de l’Aigua, Searsa i el consorci que gestiona l’estació E.D.A.R de Castell d’Aro.
Amb consta que els serveis tècnics de l’ajuntament fan el que poden, però aquests cop l’adversari es gran, poderós, lent i està ferit de mort per motius econòmics.
Per tant només ens queda a tots plegats unir els nostres esforços per fer arribar aquests exabruptes mediambientals el més amunt possible i esperar un “miracle”.
Si,estimada, no s’escandalitzi, les seves amigues alemanyes o suïsses quan vinguin ara per Setmana Santa, crec que entendran el problema i sabran comprendre que estan en un destí turístic de primer ordre. De tota manera, millor que les porti a passejar i fer el té per els bulevards del centre.
Apa posis guapa i no pateixi que avui plou i demà ja no es veurà la merda del riu.
Sempre seu:
Jaume Ramot

Anónimo dijo...

Pelotas fuera, sois los amos de las palabras vacias. La culpa es de los otros.
Cuando estabais en la oposición, tambiém opinabais lo mismo.
Se os vé el plumero.

Anónimo dijo...

Estimada doña Manolita, haviam si una dosi de veritat tècnica posa les coses al seu lloc... i "clarifica" els motius pel que passen les coses...
1.- La xarxa de clavegueram municipal te comunicades les aigues plujanes (i en ocasions marítimes) i les residuals fet que n'impedeix una gestió adequada...
2.- L'aigua salada no pot ser tractada per una estació depuradora d'aigues residuals, ho impedeix la llei!! i posaria en perill la depuració de les aigues durant setmanes...

Daniel Riera dijo...

Que asco!!.
Seguimos como hace 30 años aguas fecales al rio ya desapareceran!!.Y las responsabilidades políticas donde estan?.Le importa a alguien lo que pasa ahi?

Agrupació Municipal PSC dijo...

Buenas Donya,

En aquest tram proper al mar, la primera línia de costa és de costes, el riu el gestiona l'ACA, i l'estació de bombeig i l'EDAR la gestiona el Consorci de la Costa Brava. A banda d'això però des de l'ajuntament hi estem a sobre, juntament amb el relacionat amb les inundacions.

Tal i com diuen alguns comentaris, quan hi ha entrada d'aigua salada al circuit de clavegueram, aquesta no es pot tractar a la EDAR de Castell d'Aro perquè aquestes estacions no estan preparades per tractar aigua amb una alta conductivitat. D'això en tenim coneixement a l'ajuntament, perquè és un problema que fa molts anys que dura. Això passa quan hi ha temporal de mar, quan puja el nivell i entra aigua de mar al riu o al sistema de clavegueram. Aquesta bruta i salada, es pot enviar al riu mitjançant un sobreeixidor (al qual també hi aboquen les plujanes) o mitjançant un col·lector a una certa distància de la costa dins el mar. De fet una part de l'aigua tractada a l'EDAR de Castell d'Aro ja s'envia o es pot enviar al mar mitjançant un col.lector a una certa distancia de la platja. Una altra part s'aboca directament al Ridaura, a Castell d'Aro mateix.

En definitiva, mentre entri aigua salada al sistema de clavegueram aquesta s'haurà de llançar al riu o habilitar un col·lector que la llenci al mar. Aquestes són les explicacions que des del Consorci de la Costa Brava (qui gestiona la EDAR i l'estació de bombeig) s'han fet arribar a l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, que han estat explicades també per en Jaume i un anònim. Entre tots intentarem resoldre això, millorant la xarxa de clavegueram aïllant-la de les plujanes i/o el riu (no es pot fer en 4 dies).

Josep M. Bas

Anónimo dijo...

Des de el Grup Sterna hem investigat el tema i podem garantir que la gestió del bombeig de riuet no es correcte. Tot sistema de recollida d’aigua residual ha de tenir una reixa de desbast per evitar que els sòlits arribin a l’E.D.A.R. Per tant queda clar en les imatges que la presencia de restes solides abocades al riu ens demostren que la gestió no es la correcta.
No ens doneu gat per llebre, una cosa es abocar aigües brutes en moments puntuals i l’altre es no gestionar be les instal•lacions. I que sapiguem això és motiu de denuncia ambiental.

Grup de Natura Sterna.

Anónimo dijo...

Si l’anònim de les 16:26 que sembla un bon tècnic ens expliques el color dels fangs que van quedant al llit del riu provinents de l’E.D.A.R i no deixen que l'aigua de boca del nostre municipi sigui apte per boca (recordem que hem de veure aigua del Pasteral amb una combinació de 3 parts del Pasteral i una del nostre aqüífer), podríem encetar un altre interessant debat.

Anónimo dijo...

Ens esteu prenen el pel, si aquests abocaments els fes una empresa privada, els mateixos que ara s’ofenen la farien tancar per delicte ecològic.

Dña.Manolita dijo...

El Diari de Girona amplifica nuestro grave problema.

Gracias Carles Torramadé

Dña.Manolita dijo...

La peña del ACA busca, busca, busca....

Anónimo dijo...

Companys del Donya Manolita, ara que la cosa sembla que comença ha quedar més relaxada i a l’espera d’una nova aventura d’aquesta gran família mediàtica, faré una puntualització a l’anònim del 12 de març de les 15:23.
Tant el grup de natura Sterna com jo mateix que el presideixo no hem estat mai a l’oposició, no som els amos de les paraules buides i t’agrairia que t’informessis molt be abans de fer els teus comentaris. Has de saber que el nostre grup Sterna, porta molts anys lluitant per la qualitat del Ridaura, i la Donya t’ho pot explicar, doncs ha estat testimoni de la nostra feina. Pots estar segur que si tot això s’ha destapat es gràcies a les nostres continues denuncies, fruit d’un munt d’hores riu amunt i avall. Sterna te l’avantatge de no tenir la boca tapada per ningú.
Ho tens molt fàcil per aclarir-te, tots ens dissabtes anem a pencar o fer alguna feina vers la natura. Et convido ha venir i segur que canviaràs d’opinió.
Jaume Ramot
President del Grup Sterna.

Anónimo dijo...

¡¡Jaume!! ¡¡President!!..., t'estimo.
Pero sinmariconás, ¿eh?

The Do