.

JRMora humor gráfico diario

27/10/10

SALAM AL CATALÀ

Hace un par de años, en esta casa, publicamos el post QAT ’A AL-GUNYA, un humilde caricato sobre un "llibret", editado entonces, gracias al soporte de la Direcció General d’Afers Religiosos del departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya (departamento del ahora apestado Carod).

Comentábamos como "La subvencionadísima Plataforma para la lengua (2.587.495 de nuestros euros catalanes en cuatro años) y el Consejo Islámico y Cultural de Cataluña, presentaron en sociedad la graciosa guía "Salam al català", un folleto fantástico que, según la entidad no gubernamental subvencionada, pretendía acercar la cultura catalana al Islam.

Bueno, pues como la iniciativa de publicar, en el 2008, el librito en cuestión ha sido un fracaso absoluto; de nuevo la Plataforma per la Llengua i El Consell Islàmic i Cultural de Catalunya lo vuelven a presentar en público, a ver si, de una puta vez, le interesa a alguien.

Aquí lo tenéis, que parece mentira el poco entusiasmo, con el pastón que nos ha costado.

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Increible,lo presentan hace dos años y lo representan de nuevo ahora.Estamos locos.........

Anónimo dijo...

a ver si sale un sarkozi en España..........

Anónimo dijo...

No m'avergonyeix -al contrari- que a Catalunya hi hagi independentistes, espanyolistes, comunistes, feixistes, futbolistes, troskistas, maricons, putes, punks o testimonis de Jehová. Insisteixo sempre, els que em coneixen ho saben, que la diversitat d'opinions i creences sempre és bona doncs enriqueix, la qual cosa és molt diferent d'afirmar que totes elles valen el mateix.
A mi el que em sufoca és que fora de Catalunya ens jutgin per alguns fets que succeeixen, quan la batuta la mou algun no desitjable fanàtic, com per exemple, la immensa ficada de pota d'una tal “Josefa”, directora del centre educatiu públic CEIP Bonavista de Tarragona, situat en un barri de primera immigració on es parla habitualment en castellà i on han comès l'imperdonable error d'enviar una circular escrita solament en català (lògic) i àrab (il•lògic) als pares del tercer curs de Primària del col•legi públic.

Assessorat per una de les meves cunyades, professora d'un centre educatiu, us diré que en el nostre corrupte oasi, la legislació de l'ensenyament no permet que els centres escolars usin el castellà com a llengua d'ensenyament, ni tan sols de contacte amb els pares. Quan els professors han de dirigir-se als pares en castellà, perquè aquests no entenen català, els fills no “haurien de” estar presents perquè aquesta “excepció” no s'estengui a ells i segueixin veient a la seva profesora com a monolingüe català. Són nombroses les queixes dels pares, encara que des de la cova de Alí Babá tracten de desactivar-les dient que són “casos únics”.
Començo a creure, que cony!! , estic segur, després d'assabentar-me de la trista notícia, que aquesta persecució i discriminació lingüística a Catalunya, tan denunciada pels aquí denominats com a “Fatxes”, és un fet tan estès i habitual que gairebé tota la població ho ha assumit com alguna cosa normal.
Doncs que trist amics, que trist.
Ara entenc millor la vergonya que han hagut de passar els alemanys que no combregaven amb la filosofia del seu Adolfito.

The Do

alicia dijo...

El que es pobre en arguments es la prohibicio d'utilitzar qualsevol altra llengua que no sigui el catala. Ara que si una directora d'un centre creu convenient passar una circular en diverssos idiomes no hi hauria d'haver cap problema, sempre que aixo no vagi en detriment de les que son cooficials. Les prohibicions no duen en lloc, en tot cas crec que tots els esforços (tant humans com economics)s'haurien d'utilitzar per a potenciar l'aprenentatge tan de la primera llengua com de la segona, tercera, quarta... El que t'imposin o prohibeixin les coses provoca desmotivacio, desgana i es anticultural. Pel que fa a la ferrea proteccio i blindatge del catala a les escoles publiques, confio en el "savoir fair" i en el bon criteri del profesorat. De vegades hi ha coses que ens les hem de passar pel forro!!!!

Anónimo dijo...

A LA TERTULIANA ALICIA,NO SABIA QUE LAS MUJERES TAMBIEN TIENEN FORRO,EJEM,SERÁ EL DE LAS FALDAS,YO NO SOY DE AQUI NI SOY DE ALLÁ, COMO LA CANCION PERO TAMPOCO SOY DE ALÁ.
GUALAJALAJUALAMALA UAJETS BARACALOFI,
SAL-LAM,SALALAMMALECON.PERO VISC A CATALUNYA.QUE TRADUIT VOL DIR VISCA CATALUNYA I VISCA EL BILINGUISME,NO EL "TRI" QUE DE TRI EN ESTIC FINS ELS DEJONSES,QUE JO SI QUE EN TINC DE DEJONSES.ramon solano cantautor.

alicia dijo...

anonimo, tenim forro i collons!!! El que passa es que som mes discretes i no ens penjen. JEJE!!!

Anónimo dijo...

We Buy Houses With No Equity,We Obtain Any Homes,We consider Over Payments.For comprehensive information and house options
please
http://www.sold2.us and get give
or phone us 410-978-7981,please refer to pals who require enable.Many thanks and Superior Luck!

Awareness Landlords and Rehabbers:
If you are a really serious investor acquiring at least a person home per quarter for rental or rehab,
then you are in the appropriate location suitable now.
http://www.renewreality.com.

Proprietor Funding Might Be The Concealed Option Master How To Personal A Household With out Dealing With A Financial institution!
Uncover The Shocking Reality About Renting & Why It May Be Setting You Back Financially… Get
Insider Techniques on How Operator Funding Genuinely Works.
http://wefinanced.com

Want Refreshing Commence? We can assist.Painting corporation can paint your household within ideal time frame,
in colours of your selection with ideal special discounts for paints,with acceptable by customer quality.
Fair charges,references,license,bond,insuranse.For pics of your will work please check out
http://renewhouse4u.com.

Anónimo dijo...

You will get the most reasonable price and best quality of our replica watch [url=http://cheapreplicawatches.webstarts.com]rellica watch[/url]

Anónimo dijo...

Hi

What do you thing about below diet supplement? I'm going to buy something good for muscle growth. Please give me a piece of advice.

[url=http://www.aminokwasy.odzywki-dla-sportowcow.com.pl/aminokwasy-w-suplementach]odzywki[/url]

Anónimo dijo...

Hi there Dear, are you genuinely visiting this website daily, if so
then you will definitely obtain fastidious know-how.
Here is my weblog ... swiss watches replica