.

JRMora humor gráfico diario

31/12/09

¡¡ SORPRESAAAA !!

La coalición bolchevique de la Vall d’Aro con el visto bueno del PP local ¿?¡!, acaba de aprobar un novedoso y cenizo recorte de la bonificación del 95 % al 50 %, en relación a las plusvalías por herencias en la vivienda habitual. Al mismo tiempo, los lobos de la jefatura hacen desaparecer, sin sonrojo, la bonificación del 50% al resto de propiedades a heredar. Y precisamente ahora que nos las prometíamos muy felices después de que el otro gobierno bolchevique, el centralista de Barcelona, acaba de aprobar unos pequeños recortes al polémico saqueo o arbitrio de sucesiones del que somos víctimas día tras día, mes tras mes, año tras año los desgraciados habitantes del oasis.
¡¡Quién nos lo iba a decir!!
Nuestro consistorio crea un maléfico precedente con el que cualquier municipio catalán podrá estrujar todavía más las plusvalías de los que osen heredar el sudor de sus padres, y que me atrevo a calificar de inadmisible. Y ¡ojo!, con la nueva sangría las cuentas del consistorio tampoco levantarán cabeza y sin lugar a dudas hará que el actual equipo de gobierno municipal pague un altísimo precio en las próximas elecciones.
Al tiempo.

37 comentarios:

Anónimo dijo...

Puja de l'IBI del 7%, de les plusvàlues del 22% a part de l'eliminació de la bonificació del 95% per la vivenda habitual i del 50% per la resta de propietats. Ja ho diu el regidor d'IC "Que paguen los ricos".... sense comentaris

David Puig

un exvotant del psc dijo...

Que paguin els rics aquesta bé però és que ara pagarem també els pobres.
A que regidor se li haurà ocorregut aquesta idea?

Anónimo dijo...

Exvotant del psc estàs d'acord que paguin els rics, et sembla bé.Doncs jo estic contentísim,ara pagarem tots inclosos els més pobres.Us va alegrar als sociatas que en CIU tinguéssim fa poc temps
que beure una gran tassa de cafè amarg,doncs ara beurem amb vosaltres el mateix cafè però dues tasses per a cadascun.
A fotre's
Donya,la foto perfecta per a la peladilla
Un votant de CIU

Anónimo dijo...

Bien, primera gran decision del nuevo equipo y primera cagada, perfecto, asi se hace todo el mundo esta planteandose suprimir las impuestos de las sucesiones y aqui al reves, con dos coj..., para hacer esta politica ya estaba bien el peletero y no tenian que montar todo el circo que montaron, si es que a la larga todos sois iguales pandilla de hipocritas y lo mas alucinante es que el del PP encima le ha apoyado, vivir para ver, votantes del PSC salid a la calle a darles las gracias, eso si apoyad bien el culito en la pared no os vayan a hacer el cero mas grande.

Jordi desde la Urbe

MERCEDES MILA dijo...

Doña, per les de ciències.....ens pots explicar un exemple pràctic d'aquesta pujada o eliminaciò de bonificaciò?. Si no t'en ensurts en David ens ho explicarà!!!!.

Anónimo dijo...

han perdido 3 votos

Anónimo dijo...

los de mi familia

El SIF dijo...

Sra. Mercedes Milà, li explicaré amb un exemple:

El Sr. JP te una casa a Castell d'Aro que va comprar ara fa uns vint anys per venir a retirar-se quan fos l'hora.

El passat mes de novembre, veu com el valor cadastral de la casa que va comprar li ha pasat de 30.000,00 € a 300.000,00 €.
S'en va cap a l'Ajuntament per queixar-se, i li diuen que si posi fulles...
En JP es comença a engoixar...
Parla amb un amic seu, i li explica, que a més a més de que se li ha pujat l'IBI a partir del 2.010 una passada, a la declaració de renda (es jubilat) es trovarà amb un increment més de 2400,00 euros amb un ingrés per la vivenda, i que per tant, l'any que ve haurà de pagar més a la renda.
En JP, agobiat pel que li ve a sobre, aprofita el dia de cap d'any per agafar un pet com una aglà, barreja alcohol i conducció, i acaba eixamplan les llistes de víctimes de accidents de transit.

La seva afligida filla, (hereva única), agafa el rebut de contribució de l'any 2009, les ordenanças fiscals d'aquell mateix any, i calcula el que ha de pagar a l'ajuntament per rebre la casa del seu pobre pare.

Valor del solar per antiguitat per tipus impositiu, igual a 600 Euros, li aplica la bonificació i li queda per 30 €.
Menys mal, va pensar...
S'en va a l'Ajuntament amb els 30 €, i en Carlus s'en fot de riure...
On vas dona de Deu amb 30 €!!!. Estem al 2010, res és com abans!
Mira m'has de portar 4.392 €.

Aquesta historia podria ser real si no fos perque el JP no veu alcohol, i es va vendre el cotxe fa 15 dies per eliminar despeses per fe front al que l'espera per aquest any.

Les demés dades son reals, poden ser extremes, però reals.

Ho entens Mercedes?

Anónimo dijo...

SIF,tu que saps del que parles creus que els que han votat la retallada de la bonificació són conscients de l'error brutal que han comès?
Si torna Giraud a l'ajuntament podrà reparar-lo?

Anónimo dijo...

Tranqui el Giraut ja no tornara i no es tan greu encara que els cius en fagin un us demagogic. No es una cagada

INtentare informarme per saber que representa

Anónimo dijo...

Pel darrer anònim, tu deus ser d'aquest que defensen l'impost de succecions, veritat? No tens vergonya. Deus ser d'aquests que proclameu als quatre vents: "que paguen los ricos".
Al meu entendre és un precedent molt greu.

Anónimo dijo...

Sinserament, crec que l'equip de govern l'ha ben cagada amb aquest tema.
Amb un panorama actual de sensació d'injusticia que tenim els catalans pel tema de l'impost de successions, una messura com aquesta, la Pardilla se la podia ben estalviar.
Segurament hi deu haver entre 60 i 9o morts amb propietats a Oulet en un any.
El SIF, a l'exemple ja diu que es un cas extrem, però, si que sería un cas mes probable que en lloc de pagar entre 30 a 100 euros, es pases a pagar entre 900 i 1200 euros.
No sé el valor mig d'una vivenda a Castell Platja d'Aro desprès de la irracional pujada del cadastre, però estic segur que amb aquesta impopular reducció de la bonificació pels residents, acompanyada del increment de l'impost, no pot suposar un aument de la recaudació de mes de 30.000,00 euros l'any.
Aquest import deu ser menys de la meitat del que costa un dels tres arquitectes que tenim aburrits a urbanisme, per dir un exemple.
Crec que el tema ha de anar per aqui.
Al contribuent no se li ha de demanar mes esforços.
Ja els esta fent.
I fa temps...
Nomes hi ha una sol.lució.
Agafar el toro per les banyes.
Cuadrar el presupost de despeses pujant els impostos que sempre ens hem queixat de que ja eran prou elevats, no es una messura ni inteligent, ni imaginativa.
L'actual esquip de Govern esta format per gent jove i ben formada i crec que amb esforç de tots ells i n'esperem mes.
No ens defreudeu...

Anónimo dijo...

la novedad que propone el ayuntamiento inventar tasas para recaudar dinero y repartirlo entre las collas de carnaval de otros pueblos que desfilen por playa o para pagar el sueldo de esos arqitectos que sobran no me gusta nada.,no vais por buen camino. costara muchos votos las prosimas eleciones
Un saludo

Anónimo dijo...

Si us fixeu es repeteix la mateixa situacio que amb Giraud,abans els convergents votaven els capritxos del David Puig i ara els socialistes voten els del Pedro Torres. Es una desil-lusió molt gran UNA MERDA

basta demagogos y interesados dijo...

si se recauda dinero es gracias entre otras cosas a la revision catastral que empezó CIU

si queremos carnaval se paga a totas las collas del outlet con las mismas condiciones y a las de fuera con otras.Si hasta ahora no ha funcionado así,así tiene que ser.A ver que pasa.

los arquitectos ya estaban hacen 6 meses con CIU-PP-ERC no?.Si sobran pues tiempo al tiempo.A ver que pasa.

Anónimo dijo...

a ver que pasa,pues que va a pasar,habrá que despedirlos y pagarles la liquidacion y a 40 dias por año trabajado y vamos sumando meses pues eso veremos que pasa.que nos costara los dos ojos de la cara como no se haga ya.Si no hay trabajo no hay.

Anónimo dijo...

Un exemple real:

Any 2009 plusvàlua per herència d'una vivenda habitual (38.000 euros valor cadastral del sol el 2.009) amb més de 20 anys des de la darrera transmissió: 342 euros
Idem però el 2010 ( valor del sol de 76.000 euros amb la reducció del 40%) : 3.967 euros

Si fos una segona propietat el 2009pagaría: 3.420 euros
I el 2010: 7.934 euros.

Com tots podem veure una puja d'escàndol, i sobretot no ens oblidem d'anar veure al Sr. Frigola de l'Oficina Liquidadora de Sant Feliu, el qual com a bon recaptador ens ajudarà molt diligentment a expoliar-nos els bens pels quals ha lluitat la nostra família i d'aquesta manera permetre que els empleats de la Generalitat tinguin 2 mesos de vacances a l'any. Veure per creure.

David Puig

Anónimo dijo...

QUE DESILUSION ME HE LLEVADO CON A NUEVA VERSION DEL MAR DELS NENS !!!

Anónimo dijo...

Estic contentíssima per com ha quedat el Mar dels Nens aquest any. Ens hem de felicitar. Hi he anat aquests 2 últims dies, i la veritat que chapó. S'ha notat el canvi perquè no és "mas de lo mismo" com els últims anys en que era una repetició. A més de ser més novedós i diferent, si el que diuen els del PSC és veritat, és més barat.

Aupa Euskal Herria

Loren dijo...

Estàs molt contenta i alegre pel bé que ha quedat el mar dels nens, jo també m'alegro, no tant com tu perquè no tinc fills petits però em sembla bé. He escoltat a diverses persones que ha superat el fer d'anys passats.
Ara l'important i que importa a molt pocs del nostre municipi, quan és un tema que en qualsevol altra ciutat més compromesa amb el dia a dia municipal hauria regirat fins a vísceres comunistes ja que afecta a totes les butxaques, grans i petites.
T'alegres que aquest mateix PSC que ha encertat amb el mar dels nens hagi votat a cegues i sense amidar les conseqüències la iniciativa personal de l'economista sense títol d'Iniciativa Verds i que tant diners els va a costar a aquests mateixos fills teus el dia que heretin els teus béns immobiliaris?
T'has parat a pensar-lo? Doncs et pares uns minuts, ho penses detingudament i em dius si segueixes tan contenta.

Loren dijo...

I no miris el valor cadastral actualitzat del teu habitatge ni de la teva plaça d'aparcament o local ni facis càlculs matemàtics per a saber exactament el que haurien de pagar avui mateix perquè faràs malbé els pocs dies de festa que queden.
Estàs avisada

MERCEDES MILA dijo...

Estem al 2010, i encara hi han els mateixos traballadors a Urbanisme que fa dos anys?????si es així, VERGONZOSSSSSSOOOOO.hI HAN MOLTS SUBCONTRACTATS QUE VAL POC FOTRELS FORA!!!!!!!!!!!!!!!!

Anónimo dijo...

tiempo al tiempo

sois unos inutiles dijo...

Los pronosticos de evolucion del paro en los proximos meses de invierno y primavera de este año son realmente malos,se agudizara el paro seguiran bajando persianas las empresas los pequeños y medianos comerciantes dejan de contratar para ahorrar seguridad social y salarios la mayoria dejara de cobrar el subsidio de desempleo porque se van acabando los meses cotizados.
Buen momento para subir impuestos.

Anónimo dijo...

Cojonudo!
Resulta que a los del pueblo nos tienen que tratar peor!!!
Encima de clavarnos con la subida del IBI,si la palmamos, hostia que te crio!
Estoy de acuerdo con el menda anónimo que dice que el actual equipo de gobierno la está cagando con el tema de la subida de impuestos.
Los que ahora mandan son los que se quejaban de las subidas de basuras (30% casas individuales)que proponía ERC, y ahora que pueden, en lugar de enmendarlo, le dan dos vueltas más a la tuerca.
Que vayan tocando los huevos a los contribuyentes que al final, entre los de aqui, y los de allá van a dejarnos secos como la mojama, y con semejante panorama a ver quien tiene bemoles para invertir en este pais.

Anónimo dijo...

sembleu en pistoles collons!!! tot el dia predicant pel carrer per a espantar a la gent!!! qui em va parir!!! quina colla d'energumenus!!! s'han abaixat els impostos i els únics responsables de la puja son els que van fer la revisió catastral!!! encara que al menys ha servit perquè masies de 250m2 en rustica amb 10000m2 de bosc que pagaven 400 euros, ara en pagaran 4000!!! i es que no tothom pot tenir una casa de 250m2 amb 1ha de terreny!!! i es que no es normal que pagués el mateix que un pis!!! que si mesquites!!! que si tancar els diumenges!!! que si muntar habitatges de protecció oficial a primera linia de mar!!! el que dic, una colla d'energúmenus, mentiders i amb ganes de poder.

Anónimo dijo...

Pel darrer anònim, l'IBI puja una mitjana del 7%. Les plusvàlues un 22% ( amb l'agreujant que en cas d'herència la vivenda habitual estava bonificada el 95% i ara ho serà el 50%, les segones propietats estaven bonificades un 50% i ara res) les escombraries de les cases amb jardí s'abaixen un 7%, però les dels pisos i de les cases adossades pugen un 7%. Per cert, al poble tenim unes 1200 cases unifamiliars amb jardí, 800 de les quals en urbanitzacions ( Mas Nou, Mas Semí...).
La revisió cadastral no té la culpa de res. Amb el gravamen a l'1,19 és recapta un 7% mes, amb l'1,14 un 2,7% més, amb l'1,10% és congela l'IBI i si vols pots abaixar fins el 0,89% que aleshores podràs dir que realment has abaixat l'IBI. Ho entens?, Si vols et faig arribar una fulla de càlcul amb diferents supòsits.
Amb els números no és pot fer política, ja que 2+2=4.
David Puig

Anónimo dijo...

Y porque no explicas el % que subisteis mientras tu estabas en el gobierno con ciu?.Y la evolucion de estos ultimos años.Lo cierto es que en relacion a los ultimos años el % ha bajado en la mayoría de los impuestos

Anónimo dijo...

Hoy el punt trae dos noticias con miga, mucha miga:
Una informa que el gran negocio de 11 millones de euros que ha costado canalizar el río Ridaura ha sido un fracaso estrepitoso (para los vecinos si, para los promotores no).
Con cuatro gotas caídas del cielo y un poco de levante, los edificios colindantes al cauce han visto como sus bajos se han inundado con mucha más facilidad que antes del megaproyecto “Sacaremos una buena pasta”.

No quiero imaginar el desfile de periodistas que formarán en la calle avenida de Madrid el día que llueva de verdad y esa misma avenida, por defecto natural, canalice las miles de toneladas de agua que bajan por todos lados y coinciden en la plaza del Dr. Josep Trueta (rodona Magic Prak-Round Store).
Antes, al final de esa avenida estaba el río, ahora recordemos que hay un muro de 2 metros de altura que impedirá el rápido desagüe.

Causa-efecto:

En China pena de muerte para todos los ingenieros que han participado en el proyecto y cadena perpetua para el consistorio al completo por responsabilidad civil subsidiaria.
En Cataluña: Dos días de información puntual de la catástrofe en el programa matinal de la Mª Pau Uguet y nuevo proyecto-negocio para reparar los daños colaterales del chaparrón.

La otra:
D-E-M-A-G-O-G-I-A sin pudor, sin vergüenza.
“Los” del ayuntamiento destinan 48.300 € a solidaridad llegando a los 100.300 euros anuales presupuestados por el consistorio.
JA JE JI JO JU, me río con todas las vocales señorías.
No es de recibo que juguemos a “municipio capitalista” repartiendo sobras cuando aquí no sobra nada de nada. Prueba elocuente es el saqueo constante que sufren nuestros monederos por parte de la gestoría. QUE NO HAY DINERO, ¡¡COÑO!!
Primero tenemos que comer todos nosotros, los empadronados, y en el caso imposible que sobre algo, pues ya veremos.
Ya está bien de jugar a ONG, se juega si se puede y no es nuestro caso.

Hoy, la enfurecida La Dña

El pafum de la vall dijo...

Cagunlou!!!
Pujen o baixen els impostos a casa nostre!
David, i anonins defensors de l'acció de govern, l'IBI pel 2.010 puja el 7% o no?, no la mitja, el que volem saber es quin tipus s'aplicará pel 2.010.
La recullida de basures es baixa, es puja, o queda igual? (vivendes, comerç i industria)
L'impost de circul.lació, com queda?
I la plusvalua?
Aquest son els impostos o taxes que, per cullons tots em d'assumir, ens podeu informar de forma objectiva uns o altres?
Com es posible que un Consistori tan modern com el nostre no tingui una web normal en la que els ciudatans puguin informar-se una mica de tot el que els hi pot afectar?

Maestapha Kiuvadir dijo...

Aixi no es veritat que m'adjudicarán un pis de protecció oficial a primera linea de mar amb la mesquita a la planta baixa?

Anónimo dijo...

Esteu ficant la pota, si no tinc entés malament el regidor responsable de Hicenda no és el Sr,torres és el Sr. Ferran Marin del PSC.
El Sr torres porta altres regidories i s'ha encarregat del mar dels nens, del banc d'aliment i de la casa lila entre altres coses.
Per aquestes coses si que el podeu atacar, però per hicenda quant no és el responsable?
Aixó sembla un atac directe del Sr. Puig cap al Sr. Torres.
No estic dient que estigui d'acord amb la pujada que ens han fet, perque a ningú li agrada pagar més, peró no hem sembla ver criticar a qui no ho porta.
A veure si parlem amb més propieta i de qui hem de parlar.

Anónimo dijo...

En cap moment ataco a ningú. Explico la realitat. Ja t'he explicat el que pugen els impostos i no hem vull fer repetitiu. El gravamen de l'IBI baixa de lo'1,23 a l'1,19. Això per si sol no vol dir res, ja que amb la revisió cadastral els valors han pujat un 110%. Si un va pagar 100 euros d'IBI el 2.009 i el 2010 en paga 107, no l'hi expliquis històries de gravàmens, el ciutadà pateix una puja del 7%. Si o no?

L'Impost de vehicles baixa, podràs veure un descompte de entre 0,2 euros i 1,5 euros en el rebut.

Per aquell anònim que m'acusa de pujar els impostos amb CiU, qui porta anys i panys dient que si governa abaixarà els impostos és el PSC i IC. Ja veiem com compleixen.

Pel tema de la plana web. Des de que hi ha hagut el canvi de govern la plana web administrativa s'ha mort.

Anónimo dijo...

Padre nuestro que estás en los cielos, santificado sea tu nombre venga a nosotr................

La Dña.

me ahogare? dijo...

enfurecida doña:tienes razón¿que pasará cuando llueva de verdad y toda el agua que baja de las montañas se concentre en el magic park? el desague natural que era la avenida madrid esta taponado por el muro del rio,que catastrofe les espera a los chalets y edificios de la zona,¿es posible que nadie pensara en algo tan elemental?
el día del diluvio me gustaria que estuviesemos en china.jaja ¿me entiendes?

Anónimo dijo...

si us plau,

no hi ha cap mur al riu que no permeti el pas de l'aigua

l'aigua que entrava al riu des de les pluvials o les rieres, hi continua entrant

ara hi ha un mur pero abans hi havia una mota

si us plau, una mica de tranquilitat i no cridem a l'alarmisme

el problema com ha passat altres vegades pot ser el no o mal funcionament de les bombes d'expulsió

glub glub dijo...

que no hi ha un mur?
que si hi ha un mur?
en que quedem