.

JRMora humor gráfico diario

7/3/12

CUANDO LAS BARBAS ........


El desembarcament en els últims quatre anys, d'una cinquantena de comerciants d'altres països al poble turístic de Tossa de Mar (xinesos, hindús i pakistanesos bàsicament), ha trencat l'harmonia entre els comerciants del municipi i el consistori, que fins fa poc existia des dels inicis del boom turístic.

Aquests nous empresaris han arribat i han instal•lat els seus negocis, esdeveniment natural i constitucional al que no se li han de trobar inconvenients, però…, ho han fet a la "seva manera", sense respectar les normes "no escrites" existents d'ocupació racional de voreres, de respecte, i de pacífica convivència entre els veïns de carrer o centre comercial. La desordenada i caòtica ocupació, fins a límits insospitats, de la via pública pels nous empresaris, ha creat un ambient negatiu en les relacions entre comerços i de caos en el que a imatge turística es refereix. Fins a tal punt ha arribat la situació a Tossa de Mar, que el desordre ha obligat al consistori a endurir la norma d'ocupació de la via pública prohibint-la i amenaçant amb sancions que poden arribar als 6.000 € per els qui no la compleixin.

L'ajuntament de Tossa, per no haver "assessorat" o "suggerit" als nouvinguts; que s'han de respectar els espais a ocupar..., "fiquen" a tots els comerços en el mateix sac i zas!! fulmina una font d'ingressos principal per tots els micro-empresaris que gràcies a aquesta ocupació de la via pública sobreviuen.

Aquí en el nostre Outlet, tenim ja exemples de desordre irracional, com no!! També tenim comerciants de les mateixes ètnies que a Tossa i Lloret de Mar, amb conflictes veïnals en les Galeries Sant Lluis, en les Galeries Neptú, a l'edifici Sant Martí, etc. El passat any vam tenir uns cops de puny enfront de l'òptica de Javi, amb bat de beisbol, ambulàncies i policia local inclosa, entre l'hindú i el xinès que malament conviuen precisament gràcies a aquesta "ocupació" per la qual s'enfronten diàriament.

Tinc molt fresc encara l'arravatament histèric del meu veí Stanley amb un altre recentment vingut pakistanès, per unes dotzenes de banderes "futboleras" que li va penjar el tipus damunt & al costat de les taules de la seva pizzeria.

A Lloret de Mar fa uns anys va ocórrer el mateix que a Tossa, ara pràcticament tots els comerciants, respectuosos i no respectuosos, paguen les conseqüències del desgovern en la via pública.

Per favor edils de Castell-Platja d'Aro, cada any arriben més comerciants amb aquest motlle al nostre pueblito. Encara que els comerços estiguin en comunitats de veïns o zones privades, avançeu-vos als esdeveniments fitant el terreny, regulant …, teniu potestat per fer-ho si us ho proposeu. No hem d'arribar a l'extrem de la prohibició. Molts de nosaltres vivim d'això.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Triunfan las tesis de los que conspiran para seguir teniendo todo el pueblo a su disposición. Pisotearan a todo bicho viviente para salirse con la suya y no son más que cuatro personajillos que se creen con derechos adquiridos para utilizar instalaciones y materiales municipales en provecho propio en base a no se sabe bien que febril autoconvencimeinto de que son seres superiores, cuando la verdad es que se creen excrementos de cabra y no llegan a un mal tufillo pestilente.

cagundeu2 dijo...

pues mira yo te invito a hacer una vuelta por el paseo y centro comercial ahora y en el veranito, cagundeu

de gente supuestamente del "pueblo de toda la vida" que hacen "su ocupacion", cagundeu

algunos ejemplos:la terraza del chino en el paseo, la terraza del yanopongococacolas en el bondia, la terraza del ivan, la del llevant 2, la del cisne, la del gascons al lado del cid, la del aradi antes, la del kys, la del bar del scalextric,

cagundeu, o tots o cap, cagundeu

Anónimo dijo...

El que no sabe es como el no ve

Anónimo dijo...

Con permiso....ATHLEEEEEEEEETIC!!

Perdoneu però algú ho havia de dir.

The Do

Anónimo dijo...

أنا عربي من صالات العرض. لا تلمسني زيارة أسامة بن لادن الى قريتك البيض
التي تأتي من

traducción: Soy el árabe de las galerias. No me toques los huevos que Osama Bin Laden vendrá de visita a vuestro pueblecito