.

JRMora humor gráfico diario

24/2/12

NOU IBI A CASTELL- PLATJA D'ARO. ARTICLE 8 DEL REIAL DECRET LLEI 20/2011, DE 30 DE DESEMBRE. CRITERIS D'APLICACIÓ



El Govern ha donat via lliure als més de 8.000 ajuntaments espanyols per pujar els impostos municipals associats a la propietat de l'habitatge i així evitar que "no posin en perill l'objectiu d'estabilitat pressupostària".

Però la pujada de l'Impost de Béns immobles (IBI) aprovada en l'últim Consell de Ministres de l'any 2.011 no s'aplicarà a tots els propietaris per igual ni molt menys. A quants de nosaltres ens tocarà rebre castanya?

 Us interessen els criteris d'interpretació/aplicació publicats per la Secretaria d'Estat d'Hisenda el passat 20-02-2012?

11 comentarios:

Anónimo dijo...

el jodio
soy anarfaveto
y eso en euros como se traduse en nuestro pixa de aultet?

Anónimo dijo...

Pel que fa a aquests criteris la cosa és complicada d'entendre i imagino encara més complicada d'aplicar.
Segons aquests criteris els Ajuntaments que hagin previst increments en el coeficient de l'IBI pel 2012 és podran anul·lar sempre i quan la puja resultant sigui inferior a la proposada per l'estat. Ja que com a mínim l'IBI haurà de pujar el que corprengui a cada cas segons els criteris proposats per l'estat. Però en el cas de Castell-Platja d'Aro, no hi ha un increment de coeficient, si no tot el contrari, per tant fins que no surtin uns criteris d'aplicació més clars crec que es fa difícil d'entendre.

David Puig

Un guisante cabreao dijo...

Garrapata, garrapata, garrapata. Suelta de una vez el rosco o te lo van a hacer soltar. Ya te conocen los tuyos. No han necesitado mucho tiempo. Garrapata lechuguina o lechuguina garrapatosa.

Plateao dijo...

Pel que sembla l'increment previst per el Decret afectaría als bens urbans amb un valor per sobre del del valor mig del padró del IBI de Castell Platja d'Aro.
Així, podrem tenir un increment al rebut de l'IBI d'un pis nou, i el parking del mateix edifici, es quedi al mateix import.
Es el que jo interpreto, que només afectará als immobles que estiguin per sobre del preu mig dels valors.

ex dijo...

el articulo 8 nos lo tendria que interpretar el Botelle o la Loli,asi saldremos de dudas

Anónimo dijo...

muy bueno ex, tu comentario fa molta patxoca

Anónimo dijo...

Que bé! som primers en una cosa, no en tenir el millor carnaval , però sí en que som el municipi que paguem una quota més alta d'IBI (segons el Punt del diumenge).

The Do dijo...

Si vostè viu a Castell-Platja d’Aro, en un habitatge d’un valor cadastral mitjà, pagarà un impost de béns immobles quatre vegades més alt que si estableix el seu lloc de residència a Anglès, Puigcerdà o a Sant Hilari Sacalm en una casa de característiques semblants, es a dir, d’un valor cadastral proper al de la mitjana de la població.

Aquí lo pone bien clarito

Thanks Plateao

Anónimo dijo...

El que quiere pagar menos es muy facil. Tiene que ir ha vivir a pueblos donde se paga menos . dejar PLATJA D`ARO

Anónimo dijo...

Puc aportar més informació al tema de l'IBI. Per l'exercici del 2012 hi haurà dos tipus de coeficient diferents a Castell-Platja d'Aro. S'aplicarà un coeficient de l'1,17% al 50% dels valors cadastrals ordenats de major a menor. A l'altre 50% de valors cadastrals se l'hi aplicarà l'1,12% que ja estava previst. Segons sembla s'ha d'aplicar d'aquesta manera ja que només aplicar l'increment que proposa l'estat no seria correcte.

David Puig

Anónimo dijo...

Antes de ir a pagar el correspondiente IBI, los dueños de plazas de garaje y locales comerciales que se encomienden a sus respectivos Santos Patronos..., por la glooooria de sus madres.