.

JRMora humor gráfico diario

6/5/11

S.O.S. CASTELL- PLATJA D'ARO I S'AGARÒ


Benvolguts companys: com que sembla que la solució del camí de ronda del nostre municipi te mala solució, només ens queda la alternativa de formar un equip de voluntaris per intentar refer aquests emblemàtic recorregut. La tasca no serà ni agraïda ni fàcil, pot ser tampoc legal. Per tant si al cap d’avall us apunteu en aquesta nova aventura tingueu en compte tots aquets condicionants.

Des de el Grup de Natura Sterna, el C.A.F i la plataforma independentista Hereus del Pla de Palol, convoquem a tots aquells que en els propers caps de setmana (dissabte a la tarda i diumenge al mati) puguin en un moment o altre venir a donar un cop de ma en aquesta SINGULAR obra. Tingueu en compte que no disposarem de pressupost ni assegurances de treball ni gaire material, tot està per fer, tot és possible. Qui s’apunti es sota la seva responsabilitat.

Per tant, i per fer un primer sondeig us demanem als qui realment tingueu interès en venir, que sisplau deixeu el nom i un telèfon de contacte a la zona de missatges per poder veure si realment som prou colla per començar a bellugar el tema.

Pel que fa a la logística ja anirem fent sobre la marxa.

Jaume Ramot (G.N.Sterna)
Pere Barreda (C.A.F)
Lluis Pujol (H.P.P)

44 comentarios:

Jaume dijo...

Jaume Ramot
670343151

L'honorable president hpp dijo...

El lloc ideal de trobada es la II Fira d'Associacions que s'organitza aquest diumenge 8 de maig a la Plaça del Mil·lenari de Platja d'Aro.

Tant Sterna com el CAF hi serém a partir de les 10 del matí.

Crec que ens podriem coordinar totes les entitats i voluntaris interesats a arreglar el Cami de Ronda.

No sé si soms a temps de preparar rètol que podriem exhibir de forma conjunta i cada entitat que reculli els telfs. o mails dels que estiguin interesats a col·laborar.

HPP

Lluis dijo...

Ja m'han trucat 5 voluntaris disposats a pencar.

Aixó va de vera!!!

Força Hereus

Anónimo dijo...

Això va en serio?? o es una broma com la candidatura de la llista de los Discipulos de Otilia.

Si és en serio i hi va gent, fliparia amb la gent de Playa

Anónimo dijo...

crec que us equivoqueu, arreclar això es competència de l´estat i per tant haurieu de començar la casa pels fomaments.Si teniu tantes ganes d arreclar coses per que no aneu a netejar bosc?

la guilla.

Anónimo dijo...

Guilla, el 90 % del bosc es privat, en canvi el cami de ronda es de tots. Dema a les 5 de la tarda, al casino de Platja d'aro hem quedat uns quants per anar ha fer un primer cop d'ull. Qui vulgui venir ja ho sap .
Amunt Hereus.

Anónimo dijo...

M'agradaria ajudar, però s'ha de ser responsable.

El cami de Ronda es competència de "Costas". L'Ajuntament l'únic que pot fer es prohibir el pas, pe seguretat.

Si algú es fa mal per aquesta iniciativa,sera un problema de tots.

Si s'arregla, qui obrirà de nou el camí, assumint la responsabilitat?

Os animo a no deixar de pensar iniciatives més responsables.

Salutacions

HPP dijo...

Baptisme de foc

Avui, la nostra plataforma d'opinió, hilarant i independentista HEREUS DEL PLA DE PALOL apareix per primera vegada en premsa d'altres països. Només 18 dies després de la seva fundació.

Fet singular que ens omple d'alegria i satisfacció.

Força Hereus!!

El legia. dijo...

Hereus, quan vaig estar a "La legion" teniem un lema: "Hos lo mereceis todo, no espereis nada"
Ara milito en el vostre grup, he vist la llum!! Sou l'unic cami que ens queda. AMUNT els punys, la terra per els que la trevallen. Hereus,hereus, Somos los novios de la muerte. Hereus for ever!!
Tots al cami de ronda.

Anónimo dijo...

¡qué!, ¿como fue la visita a las ruinas del camí de ronda?

¿habéis tomado alguna decisión?

comisió informativa dijo...

7 Maig 2011-05-07
Visita al camí de ronda entre la platja Gran de Platja d’Aro i la cala dels Canyers.
Hem visitat el tram afectat per els desperfectes del temporal i el nostre informe és el següent:
El camí esta en perfecte estat fins uns pocs metres abans d’arribar a la cala del Pi, on hem observat que el recorregut salva un petit moll particular sobre unes voltes fetes de pedra. És pot ser aquest punt el més afectat i on caldria una actuació més acurada. Pensem que la realització dels treballs passa per refer un parell de pilans que s’han trencat i refer el ferm del propi camí. Tot plegat parlem d’un tram d’uns 5 metres. El que més ens ha sobtat, és que la gent segueix passant per un punt altament perillós, doncs han de vorejar la tanca de prohibició passant ran d’un estimball molt perillós. Un cop superat aquests punt arribem a la Cala del Pi sense cap problema. El túnel està tancat per una barana i obliga a la gent a enfilar-se cap a la muntanya litoral per tornar a accedir al camí a l’altra banda del túnel. Un cop aquí el camí mostra uns petits despreniments de terra sense més importància llevat que en alguns punts la tanca de fusta ha caigut. Seguim fins a la glorieta que ens mena al final de terme, on no hem pogut passar doncs es troba tancat amb una tanca de rea. Aquests darrer transecte ja ha estat arranjat de forma important en els darrers anys i mostra uns trams perfectes amb passeres de fusta, quedant per millorar un tram de no més de 20- 30 metres.
Hem observat que el tancament del camí de ronda comporta uns efectes secundaris greus. Les papereres que hi ha dins del tram estan plenes i no es poden buidar, al mateix temps les deixalles s’acumulen en diferents punts, per altra banda les herbes comencen ha envair part del camí donant un cert aspecte d’abandonat i brut.
Aquests és l’informe objectiu que hem fet els membres del CAF, Sterena i HPP que l’hem visitat.
A partir d’ara tot esta per fer.
Dissabte entrant comencem les obres....

Jaume dijo...

Estimats Hereus, crec que hem de regular la mira telescòpica 20 graus més amunt i apuntar directament cap a les “ Autoridades del ministeriu de Costas”, per aconseguir un permís que ens permeti iniciar les obres del camí de ronda, de forma legal i amb un mínim de qualitat. La solució d’expropiació als veïns (a part de molt cara) és evident que retardarà qualsevol actuació força anys. Per tant, jo crec que qualsevol comunicat als medis de comunicació l’hem de centrar a la línea de flotació del ministeri de costes. Crec que la restauració de l'actual traçat és viable, doncs la afectació del camí de ronda no supera ni un 5% del seu recorregut total, i el pressupost de reparació és perfectament assumible. Personalment crec que ens estan torejant.
Si per aconseguir això hem de iniciar les obres de forma il•legal els veïns de la vall, és un risc que estic disposat a córrer, amb tot que és preparin a Madrid, doncs tornarem a sortir al “España Directo”, TV3, TVCB, Punt Diari,Diari Girona i on ens vulguin escoltar.
Pot ser aquesta pressió despertarà als que dormen a la palla.
Jaume Ramot
Grup de Natura Sterna

Jaume dijo...

Per cert, us recordo a tots que jo vaig comprovar en primera persona la força del moviment voluntari a Galicia. “Los hilillos de plastilina”, algú se’ls va menjar amb patates. No tingueu por, la solidaritat pot moure muntanyes. Només cal una resposta massiva davant les injustícies.
Deixeu-me cridar quelcom que feia anys que no deia “NUNCA MAIS”.

HPP dijo...

Negres tempestes agiten els aires, núvols foscos ens impedeixen veure,
encara que ens esperi el dolor i la mort, contra l'enemic ens diu el deure.

El bé més preuat és la llibertat
cal defensar-la amb fe i valor,
alça la bandera revolucionària
que portarà a Castell-Platja d'Aro i S'Agaró a l'emancipació,
alça la bandera revolucionària
que portarà al poble a l'emancipació.

En peu poble de la Vall de Palol, a la batalla cal enderrocar la reacció.

A les barricades, a les barricades,
pel triomf de l'autodeterminació!
A les barricades, a les barricades,
pel triomf de l'autodeterminació.

Anónimo dijo...

Toi mocionao.

Anónimo dijo...

Podriem fer una cantada d'habaneres per recollir fons.
Hereus.

Anónimo dijo...

No ens fotis Hereu, per recaptar fons el millor és que contracteu a Maria Lapiedra i que ens canti unes mañanitas.

Anónimo dijo...

I els candidats/candidates fen de "Palmeros".

Sergio Ramos dijo...

A mi si es per fer calers per el cami de ronda li faig de palmero al Pistolas vestit de Niño de la capea i en Giraud de Lola Flores.
Amunt Hereus.

Anónimo dijo...

Tiene prroblemas legales o ilegales?.
Igor&Dimitri SA, le soluciona qualquierrr tema.
Especialisssados en caminos de rrronda, i otrrrros temas ilegales. No prrregunte como lo hassemos. Solo pague en billetes pequeños.

Daniel Riera dijo...

Esta molt bé treballar plegats i a més sense cap retribució,pero crec que s'hauria de fer algun altre tipus d'acció com ara una recollida de firmes,si ens posem a fer obres sense permis crec que malament anem!.A més en l'epoca que estem els polítics com a minim escoltaran

Anónimo dijo...

Il·lús

Anónimo dijo...

El més raro.....raro.....raro és que no asfaltin el poble. Hem d'estar molt cardats de diners.
mare de déu!!

El Canu dijo...

Que nooo, lo del asfaltat es sempre el 15 de Juliol. Es veu que aixi queda millor. Es que no us entereu.

Jaume dijo...

Dani, una cosa no treu l'altre. Podem recollir signatures, pero ens cal una actuació contundent per atreure l'interes dels medis gràfics. La misio és aconseguir una nova revisió técnica que permeti refer l'actual traçat del camí de forma legal.(recordem que segons ells el terreny és inestable), I aixó només ho pot concedir el collons de ministeri de costes.
Jaume

Gaua ia bikaina da. dijo...

Oyes pues
Aivá que si lo que queréis es llamar la atención de los medios, aconsejo meterle fuego al ayuntamiento cuando esten los calaveras dentro.

Otegui

finselpebrots.02 dijo...

El que falta es valentía per part de l'Ajuntament, si es que realment tenen ganas d'arreglar el cami abans de que començi la temporada.

Tots els equips de govern anteriors en arreglat espais o edificis de titularitat estatal o autonómica que no els competía, per tal de sol·lucionar els problemes del veïns.

Costes no arreglará res, no hi a un duru i cap gana de fer-ho, per aixó marejan la perdiu amb projectes impossibles.

Si l'ajuntament fos una mica reaccionarí, el que s'está cobrant ara mateix per l'ocupació del passeig maritim, en lloc de donar-li a Costas, que inverteixin per arreglar aquest coi de camí vergonyos i que un centre turistic d'aquest ordre no es pot permetre de tenir-lo en aquest estat.

Que ja está bé de tanta cullunada.

Ni firmas, ni manifestos. Tot aixó es una perdua de temps.

Si ningú enpren cap actuació abans del 15 de juny, voldrá dir que a tots ens importa una merda el poble.

I quan dic tots, es TOTS, Hpp inclòs.

Adeusiau

Anónimo dijo...

cony finselspebrots,

el diumenge hi havia una persona conegudíssima al poble que utilitzadva aquest mateixos arguments que dius tu a la fira de asosciacions

plumerin, plumerin, que te vi

finselspebrots.02 dijo...

Doncs millor!!!

Ja en soms al menys dos que pensem el mateix.

Anónimo dijo...

no no es la mateixa persona

Jaume dijo...

Tranquils, divendres al CAF amb sembla que tots hauran de posar les cartes sobre la taula. Mentres els veïns anem preparant el ciment i la formigonera per començar les obres.
Algu amb pot donar el nom i una adreça del delegat de costes a Girona?.
Jaume

Anónimo dijo...

hi ha un altre campionat de botifarra el divendres?

Anónimo dijo...

David, de vegades tens raó. Pero deixa als Hereus que són dels pocs que s'han mullat.

Josep M. dijo...

Bones Donya,

M'hauria agradat que algun representant de les 3 entitats que s'han mogut pel tema de camí de Ronda es personessin ahir al ple del vespre. Entre d'altres coses perquè es va explicar el detall de la situació de viva veu per part de l'alcaldessa i jo mateix. Hauria estat una molt bona oportunitat per parlar-ne també al torn de precs i preguntes.

De tota manera, si voleu tenir tota la informació de l'històric des de l'any 2000 (projecte signat per costes i l'ajuntament) i de les gestions que s'han fet fins ara (amb la posició de costes al respecte detallat en l'informe de costes que vostè va publicar), em poso a disposició jo mateix i l'alcaldessa per explicar-vos la situació a dia d'avui. Podeu trucar a l'ajuntament per concertar una reunió o em podeu trucar directament al 665790859 i us ho podem explicar.

Fins aviat
Josep M. Bas

Anónimo dijo...

Josep Mª pero si ja n'hem parlat amb tothom, cal venir al ple? per que ens expliqeu que esteu agafat pels collons pel ministeri i que no us atreviu a fer res sense el vist i plau de costes.
No es tracte de fer res il·legal,be que altres vegades s'ha arreglat i el ministerio ni piu.
Hi han quantitats de temes que no son competencia de l'Ajuntament i be que s'hi actua.
Que passa que el Camí de Ronda no és prou important?

Jaume dijo...

Jo no n'estaba al cas, si ho se vinc segur. De tota manera tambe penso que en aquests cas el que interessa es treballar plegats per aconseguir un objectiu concret. Si a l'Ajuntament ja heu fet tot el que podieu, ara ens toca intentar-ho per una altra via. La presio social. Crec que el cami de ronda es mereix intentar-ho.

Anónimo dijo...

¡¡¡¡¡¡AL ATAQUEEEEEEEL!!!!!

HPP

Sterna dijo...

Hep companys del CAF i Hereus, el Grup de Natura Sterna ha trobat un equip d'enginyers, que ens pot fer un estudi dels trams afectats GRATUITAMENT i sense cap més compromis. Evident-ment legal i signat per el col.legi d'enginyers. Si voleu un cop tinguem els resultats els portem a l'Ajuntament per fer una valoració conjunta.
Ja direu algo, hi podem anar el cap de setmana amb un enginyer.

Jaume Ramot
G.N.Sterna

Anónimo dijo...

fem que vingui, no perdrem res perquè ens dongui una idea de com esta la cosa.

Anónimo dijo...

No esperem accions valentes de gent sumisa.

Mireu las votacions ahir del PSC respecta del deuta que l'Estat Espanyol te amb Catalunya!!!

El camí de ronda es de Costas
Costas es del Ministeri.
El Ministeri es del PSOE.
L'Ajuntament es del PSC.
El PSC es del PSOE.

Y así, sucesivamente.

Hereus del Pla de Palol dijo...

Seguiremos adelante, sin jamás retroceder.

Anónimo dijo...

Quina calma. Sera la bonança abans de la tormenta?. O ja s'ha acabat el debat?.

Jaume dijo...

Un cop paït el debat del passat divendres 13 de maig al CAF, podem fer una sèrie de reflexions. Per una banda i objectivament aquests són els punts importants que vaig anotar :

1- Tots els partits presents a l’acte estan d’acord en desencallar el tema del camí de ronda.
2- Cap partit te una idea clara de com fer-ho.
3- El problema greu rau en l’estudi tècnic que costes aporta donant com a zona inestable el recorregut.
4- Les negociacions amb el departament de costes son especialment difícils degut a la extrema burocràcia pròpia d’aquests estaments.
5- La solució segons costes passa per la expropiació dels terrenys privats de més amunt per tal de re ubicar en zones més segures el nou traçat del camí.
6- Davant la impossibilitat d’actuar sobre l’actual traçat l’ajuntament no te altre alternativa que tancar el camí de ronda per motius de seguretat.

Durant el torn de debat, però es varen obrir noves aportacions:

1 - La opció de la expropiació ens aboca a un període indefinit d’anys de litigis sense poder obrir el camí de ronda.
2 - La presencia de finques amb hotels, instal•lacions o elements d’obra fan preveure una difícil solució per la via expropiadora.
3- Alguns tècnics presents a la sala proposen fer una segona revisió més acurada i tram a tram de l’actual traçat per concretar quins son els punts realment insegurs.
4- S’accepta la proposta d’Sterna d’aportar un equip d’enginyeria que elabori un estudi paral•lel dels trams afectats.
4-És proposa intentar oferir a costes un projecte seriós que garanteixi la seguretat de
l’actual camí i amb una partida pressupostaria pròpia per fer front al projecte. Tot això transitòriament mentre la solució de les expropiacions no es resolgui.

Un cop observats tots els punts, des de les nostres plataformes (Hereus del Pla de Palol, C.A.F i Sterna), volem obrir encara un torn de debat on és puguin recollir més idees o opinions de com afrontar aquest difícil tema que tant ens amoïna a tots. Per exemple que farem si el nou estudi paral•lel desaconsella també l’actual traçat del camí de ronda, o si el cost de l’obra és inassolible per l’ajuntament ?.
Les opinions que aquí s’aporten no son les úniques ni tampoc anul•len les actuacions cíviques de pressió que estaven establertes.
Per tant, el debat segueix obert:
Jaume Ramot
Grup de Natura Sterna.

Anónimo dijo...

Puedo pagar una visita cada día unos pocos sitios web y páginas web para leer el contenido , sin embargo, la página ofrece contenidos de calidad basados ​​en .