.

JRMora humor gráfico diario

10/1/10

¡NO SIENTO LAS PIERNASSH!

Leyendo el artículo "Port d’Aro, ja no es hora" y que firma el Sr. Daniel Riera Puertas en la gacetilla de ICV Castell-Platja d’Aro, cerco media docena de frases impacto que me atraen inmediatamente:

-"Vuelve a planear la larga sombra de la especulación urbanística con la ampliación del puerto".
-"Un boom de construcciones alrededor del puerto deportivo que es lo que de nuevo se pretende".

-"Tenemos una costa estropeada que no puede permitirse este tipo de agresiones".
-"Hemos de mantenernos firmes en la protección del municipio".
-"Intereses oscuros trabajan incansablemente para acabar de destruir nuestra costa".
-"Declaración de espacio no urbanizable para esta zona y que sea convertida en zona verde ejemplo de lo que era nuestra costa hace 50 años".

Estupendo, macanudo, de buten.
El Sr. Daniel da en el clavo, la especulación urbanística destruye sin pausa y se debe estar alerta con cualquier proyecto urbanístico, en particular muy alerta con nuestra nueva súper "Vedette" local conocida como ampliación del puerto deportivo Port d’Aro y que benditos beneficios repartirá entre unos pocos elegidos.

ICV, el partido político que publica la reflexión del Sr. Daniel, y que en su definición ideológica recalca entre otras virtudes su condición de ecologista, reparte desde el primer día a los cuatro vientos su compromiso al que están unidos desde su nacimiento y que es, ni más ni menos que, "el mantener la salud del ser humano en equilibrio con los ecosistemas naturales".
Imponente, convincente frase. Al mismo tiempo recuerdo el demoledor informe presentado por Greenpeace, agrupación ecologista con enlace directo, y supongo que no por casualidad, en la Web local de ICV Castell-Platja d’Aro; en el que nuestro municipio aparece como un peligroso punto negro de la costa catalana por su crecimiento urbanístico descontrolado. Fue a mediados de 2006, Greenpeace denunció el plan de puertos de la Generalitat, que suponía 433 nuevos amarres para la provincia de Girona, entre los que se encuentran los casi trescientos que se construirán en la Marina Port d’Aro, junto a un nutrido grupo de segundas residencias exclusivas.

Ahora…, el pasado 27/12/09 un día antes del santo día de los inocentes, o sea que no estamos frente a una hilarante bufa del Punt, pudimos leer en sus páginas una noticia inquietante para todos aquellos que soñamos con conservar pequeños enclaves singulares o pequeñitas porciones de ¿naturaleza privilegiada? de nuestros municipios:

"El nuevo gobierno PSC-ICV-PP de Castell-Platja d’Aro tiene como asignatura pendiente la dinamización del paseo marítimo"…, y para ello, entre otras iniciativas, "ha sacado del cajón un viejo proyecto de conexión del paseo marítimo con el Port d’Aro".

¡Ay madre mía…, que no siento las piernassh!

La ocurrencia de desempolvar viejos cajones nos costará 2,5 millones de euros, que serán 7 u 8, y consistirá en "construir un puente sobre la desembocadura del río Ridaura, que quedará conectado a través de un paseo marítimo con el camino de ronda de S’Agarò, salvando la bocana del Port d’Aro con una obra de ingeniería muy complicada".

¡Diossss! ¿Pero qué hemos hecho para merecer esto? ¿Andeandará el equilibrio con el ecosistema?

Sres. Daniel, Pedro, Josep María, Jaume, vecinos, ¿os apetece comentar en esta tertulia si es o no es vital aplicar esas mismas seis frases impacto, que ha empleado el Sr. Daniel en su artículo "Port d’Aro, ja no es hora", al viejo proyecto desempolvado que destruirá la última "pizca" casi virgen que le queda a nuestra fachada del litoral?
¿Qué creemos los habitantes de Castell-Plaja d’Aro-S’Agarò que debemos decir?… ¿Puente sobre el río? ¿Paseo marítimo hasta el Port d’Aro? ¿Segundo puente obra de ingeniería surrealista muy complicada? ¿Es hora? ¿Ya no es hora?

39 comentarios:

Anónimo dijo...

El butlletí d'IC proposa que a través de la futura revisió del Pla General és permutin els terrenys de Port d'Aro per preservar-los, per uns altres en una altra ubicació. IC i el PSC sempre s'han ( Diari de Girona 30/06/2009) manifestat contra l'ampliació de Port d'Aro.
El posicionament d'una permuta el va descartar Dolors Padilla ( ja alcaldessa) en una entrevista a Diari de Girona el passat 01/10/2009.
Per tant, amb aquesta situació, que busca IC?
Per un costat donar l'opinió que no tothom a IC donar suport al seguiment que fa el Sr. Torres del PP a Castell-Platja d'Aro. Per un altre costat fer veure als votants que estant per preservar un entorn, i això sempre queda bé.
A l'hora de la veritat crec que en Pedro Torres votarà a favor d'aquesta ampliació. Segons diuen aviat continuaran les sessions de participació ciutadana del POUM, per treure la mascara a IC i al seu regidor, només cal fer la següent pregunta al Sr. Corominas ( redactor del POUM): ha rebut instruccions polítiques de parar l'ampliació de Port d'Aro i buscar una possible permuta d'aquests terrenys per uns altres?
Però no ens oblidem d’un petit detall: a finals de 2.009 va entrar un escrit a l’Ajuntament recordant a l’alcaldessa que els propietaris dels terrenys tenen uns drets reconeguts per l’administració local i per la Generalitat, i que facin el favor de procedir a l’aprovació inicial del Pla Especial de Port d’Aro 2ª fase.
Aviat traurem la careta tant al PSC com a IC, per cert que farà en Bas regidor INDEPENDENT del PSC i membre molt actiu d’Sterna, que també s’ha posicionat contra aquesta ampliació.....

David Puig

joan dijo...

menys mal david que tu la careta sempre l'has portat treta i sempre has nat al descobert posicionante a favor de l'ampliació del port, i intentant a mort un pacte amb ciu i també el PP (seguidisme den torres dius??? ell es a lequip de govern almenys, tu no hi eres nomes menjaves les engrunes que et llençava l'amo). El que no sentén es que ho hagis pogut fer amb tota la tranquilitat del mon amagante sota les sigles dERC i se thagi permès. Passat a ciu i faras un favor al poble i als votants desquerra. Millor, emigra.

Loren dijo...

David,fill meu,tinc solució al teu problema i al problema de castell-platja d'aro.
Visita www.emigraacanada.com i segueix les instruccions

Anónimo dijo...

En tot cas les aportacions dels dos darrers anònims no aporten res al debat sobre l'ampliació del port. No deixen de ser unes desqualificacions cap a la meva persona signada per acòlits a IC i PSC.
Des d'ERC no hem mentit sobre l'ampliació del port, ja que hi ha uns drets adquirits que s'hauran de respectar.

David Puig

Assumpció dijo...

Tens raó David,nomès diuen ximpleries.
Poc nivell poc nivell

Anónimo dijo...

si claro no todos tenemos los masters que tiene su excelencia señor david puig ni el carnet de opinador oficial expedido por el ministerio de Yo tengo toda la razón del mundo mundial y el resto son todos unos pardillos incultos. Pues eso, aire.

Anónimo dijo...

Realment només aporten desqualificacions personals. D'Opinió cap ni una.
Gràcies Assumpció pel teu comentari.

plateao dijo...

Tema espinoso lo de la ampliación de Port d’Aro.
Por mucho que el actual equipo de gobierno se posicione en contra de la ampliación con el legítimo fin de preservar lo poquito que nos queda de litoral libre de edificaciones, poco tienen que hacer.
Estos terrenos tienen ya consolidado un aprovechamiento urbanístico, con lo cual es tarde para cualquier acción a nivel local.
Una solución es la permuta, pero sinceramente lo veo muy complicado. Desde mi ignorancia, no veo el terreno que le podemos ofrecer a los promotores de esta unidad de actuación urbanística que pueda colmar las expectativas de negocio que les ofrece la ampliación.
Tenemos que tener en cuenta que no se trata de una urbanización para construir viviendas, sino que al crear más de 300 amarres, que vincularan a la compra de las viviendas, el valor de estos terrenos no los puedes sustituir por otros con un aprovechamiento urbanistico similar, por que ninguno de ellos tendrá ese valor añadido que representan los amarres.
La única solución, a mi modo de ver, sería que a través de una acción popular tipo Salvem Castell, crearamos un movimiento mediatico que tuviese el apoyo notorio suficiente para que la Generalitat se viera forzada a comprar (no expropiar) estos terrenos.
Teniendo en cuenta que estamos en Oulet, eso más que una posibilidad, es una utopía…
O no.
De nosotros depende

Anónimo dijo...

Bona aportació plateao. Has clavat el clau. Aquests terrenys no és poden desclassi ficar ni permutar. Tenen drets urbanístics consolidats. Si és treuen s'ha d'indemnitzar. Per això des d'ERC mai ens hem posicionat contra uns drets que si és retiren s'ha d'indemnitzar. PSC i IC han fet el ridícul i han mentit sobre aquest tema. Molt aviat podrem veure com el PSC i IC hi voten a favor.
El tema de l'expropiació Plateao ni ho plantegis, hi ha masses socialistes amb interessos en la futura ampliació del port, començant pel conseller Nadal, ferm defensor d'aquesta ampliació.
Un dels descrèdit de la classe política és que quant són a l'oposició menteixen d'una manera descarada i quant manen no poden complir el que han promès..
Només cal veure la frustració de molta gent de Castell-Platja d'Aro davant les expectatives que va generar el nou equip de govern i a l'hora de la veritat el que fan és seguidisme del que ja hi havia, això sí, acompanyat de paraules molt boniques.

David Puig

La Dña. dijo...

Eeeps joves,

I respecte a la idea apareguda en el fons d'un calaix d'allargar el passeig fins al Port d'Aro construint un pont sobre el Ridaura, llarg pont degut al fet que la nova desembocadura té més de 50 metres.
Què opineu?

I respecte a salvar la bocana del Port d'Aro amb una obra d'enginyeria molt complicada.
Què opineu?

I de la moto que ens volen vendre dient-nos que aquesta nova moguda constructora "Riuet Business" costarà solament 2,5 milions d'euros..., quan la factura per solament reparar els desperfectes de l'últim temporal ha costat gairebé 300.000 euros.
Què opineu?

A Castell d'Aro hi ha gent que vota dijo...

L'altre dia, en el repartiment de premis dels pessebres de Nadal, solament vam poder veure a Castell d'Aro un representant del govern municipal,el Martí,que va ser el qual va dir quatre coses pel micro per al públic assistent.
Els premis i agraïments personals els va lliurar com sempre, el Sr. Giraud, la Cati, el Botellé, etc. L'alcaldessa no va venir perquè l'important per a ella era el següent dia,dia que venien els de la televisió.Que hipòcrites arribem a ser les persones!
Ja t'ho trobaràs

Anónimo dijo...

Per aquest que diu a Castell d'Aro també hi ha gent que vota, els protagonistes del pessebre del castell son els veins del poble i no els politics que van a ferse la foto de turno. Jo vaig ser premiada i amb molesta tanta parafernalia de politics alla per ferse la foto. En Marti Durán es el regidor de cultura i ja ni ha prou amb un. Vergonyos tot plegat. Es deuan pensar que aixi guanyaran vots. Aixo si que es una actitut hipocrita dels 3 que van venir. No vulguem treura protagonisme a qui realment el te que son els que van fer els pesebres

Pafum dijo...

Jo crec que les coses estan be com están. Allarga el passeig tampoc aporta gaires res mes al poble i, en canvi preservarlo de mes ciment, al final es mes bonic i jo crec que mes segur. Posar hi un sostre a la bocana del Ridaure, amb una llevantada mala puta pot ser mol perillos, perque pot quedar tapada per la sorra que porta el tenporal. Ara també es tapa, però amb una máquina d'en Bada es torna a obrir una mica i la força de l'aigua ja fa la resta. Si tapem la bocana, com obrirem pas a l'aigua en cas de llevantada?
Aixo es el que penso, però soc pas mestre jo...

GRUP NATURA STERNA - 1 - dijo...

Per a coneixement de tots, us passo les al•legacions que vam fer al departament de Medi Ambient (Girona) de la Generalitat de Catalunya sobre l'ampliació de la Marina de Port d'Aro. Les al•legacions presentades des de Grup de Natura Sterna les vam presentar a finals d'octubre-principis de novembre, quan els serveis territorials ens van fer arribar el projecte per tal que diguéssim la nostra. Com veureu el grup de natura Sterna ens hem posicionat en contra de l'ampliació (està prou ben argumentat).



Benvolgut Santiago Pérez Segú,
En primer lloc els estem molt agraïts per donar-nos la oportunitat, com a Grup de Natura Sterna i donat que tenim una molt forta estima per la Vall d’Aro, de poder expressar la nostra opinió sobre l’ampliació de la Marina de Port d’Aro.
En segon lloc, i com entitat que està molt vinculada a aquest sector del Baix Empordà, li farem els comentaris i aportacions que des del nostre punt de vista s’haurien de valorar des del Departament de Medi Ambient i Habitatge. En aquest punt voldríem parlar dels precedents que ens haurien portat a la situació actual i donar la nostra opinió concreta sobre aquest projecte:

Precedents:

1- Aquest sector de l’actual Port d’Aro havia estat una antiga zona de dunes i
aiguamolls litorals que sembla ser s’inundaven en moments de crescuda del riu
Ridaura combinat amb llevantades considerables. Així ho demostren fotografies
antigues on es veuen dunes litorals amb antics braços inundats amb vegetació
d’aiguamoll, i també amb prats i closes inundables.
2- La construcció dels canals de l’actual Port d’Aro, afegit a la construcció
exagerada d’habitatges sobretot de segona residència, va suposar la pèrdua
gairebé total d’aquests ambients. Afegint el fet que anteriorment aquesta zona ja s’hauria colmatat amb terres per aprofitament de cultius.
3- Amb la construcció de l’actual Port d’Aro, i amb la conseqüent entrada
superficial d’aigua de mar terra endins, també es va produir l’entrada subterrània d’aigua salada (salinització) cap aquests sectors. Aquest fet, juntament amb l’extracció d’aigua subterrània de l’aqüífer del Ridaura per al consum en els moments de màxima pressió turística, no només del municipi de Castell-Platja d’Aro sinó també de municipis veïns, va suposar una contaminació del subsòl per aigua salada.
4- Amb la construcció de l’actual Port d’Aro, la presència d’embarcacions sobretot també durant els períodes d’estiu suposa una alteració considerable de la “naturalitat” del litoral que es tradueix en una molt alta presència de sòlits dins l’aigua, presència d’olis-carburants a l’aigua, sorolls, barques fondejades en molts sectors (habilitats i no habilitats) del litoral més proper. Aquests canals ara suporten un considerable nombre d’embarcacions que venen alhora molt
condicionats per l’entrada-espigó del mateix que actualment, i segons
informacions d’alguns usuaris, ja es queda curt.
5- Ja més recentment, i tot i que el projecte d’endagament del Riu Ridaura ha
modificat i malmès la llera i la riba del mateix riu Ridaura, el sector del Sud on
justament es preveu aquesta ampliació de la Marina de Port d’Aro és ara
actualment el sector millor conservat o més natural del que ens queda del tram
final del riu.

GRUP NATURA STERNA - 2 - dijo...

Vistes les 4 alternatives del projecte que ens ha arribat a les mans, i sobre el qual se’ns ofereix la possibilitat d’opinar, voldriem fer en segon lloc els següents comentaris:

1- Cap de les alternatives ens semblen correctes per aquell espai si el que es vol, i tal com diu el projecte, és “plantejar i avaluar tres propostes bàsiques que han de permetre trobar una solució que compatibilitzi l’objecte del projecte amb els valors ambientals del territori”. Independent del fet que no entenem que hi
hagin noves necessitats al Port d’Aro i més considerant l’actual bocana del port.
Una bocana que de cap manera s’hauria de modificar i/o ampliar des del punt de vista ambiental i paisatgístic. Un fet que d’alguna manera es podria plantejar en un futur si realment el Port d’Aro s’amplia. Tampoc si tenim en compte que es vol intentar conservar el Ridaura i la franja costanera de llevant. Les 4
alternatives suposen un impacte directe sobre el medi abiòtic i biòtic per la seva
proximitat amb el Ridaura i la seva desembocadura.

2- En el cas de l’alternativa 0, i tot i que els autors del projecte ja la desestimen per segons ells “no satisfaria les necessitats d’amarradors explicitades en el Pla de Ports i limitaria en gran mesura les activitats induïdes pel desenvolupament del projecte”, es dona un molt alt volum d’edificabilitat, majoritàriament de segona residència, que acabaria per malmetre el darrer paisatge natural de la primera franja de costa del nostre municipi a l’entorn del Ridaura.
3- Les altres 3 alternatives (1, 2 i 3) voldrien implementar la construcció de nous canals d’aigua salada cap a l’interior i de forma molt pròxima a la llera del
Ridaura. Com hem dit a la part expositiva dels precedents, aquest fet podria
suposar la entrada d’aigua soterrada al subsòl tal i com ja va succeir en la
construcció de l’actual Port d’Aro quan aquests canals estaven fins i tot més
allunyats del mateix Ridaura. Sobretot i considerant que tal i com demostren les
cates del mateix, aquest està composat per substractes sorrencs, fins a 30 metres de fondària, de una molt alta permeabilitat i difusió. Per tant aquesta salinització seria encara més devastadora. Ja ho diu el projecte: “Totes les propostes, pensem que haurien de tenir el comú de no afectació de l’aqüífer del Ridaura”. Aquestes 3 alternatives suposarien una modificació del relleu resultant degut a l’excavació i gestió de les terres, i com diu el projecte “poden comportar variacions en els nivells piezomètrics segons la fondària a la que s’executin” i “comportar majors efectes en relació a la intrusió marina”. Com diu també el projecte, “aquest aqüífer és de gran importància per a l’abastament urbà de les poblacions veïnes, amb unes extraccions considerables per a l’aigua de boca al llarg de l’any.

4- Les 3 alternatives (1, 2 i 3), i des del punt de vista densitat de vaixells i de la
dinàmica del port i, accentuarien els problemes de contaminació per carburants i sòlids com a conseqüència d’aquesta pressió, accentuarien les situacions en les que els vaixell fondejen en àrees no permeses, i col•lapsarien l’entrada i
funcionament del mateix. Des d’aquest punt de vista l’alternativa 1 preveu una
superfície d’aigua de 49001 m amb 237 amarradors, la alternativa 2 en preveu
53588 m amb 285 amarradors, i la alternativa 3 preveu 40816 m i 344
amarradors. Aquest alt nombre d’amarradors, i a diferencia del projecte en que
diu que no hi hauria una afectació significativa al medi físic marí, suposa des del nostre punt de vista un impacte indirecte rellevant sobre el medi marí.

5- Les 3 alternatives (1, 2 i 3) suposen la construcció d’edificis que res tenen a

GRUP NATURA STERNA - 3 - dijo...

veure amb el paisatge natural actual. Així la alternativa 1 preveu 12 blocs
d’habitatges, la alternativa 2 preveu 6 blocs d’habitatges i un edifici d’ús
comercial-hoteler, i la alternativa 3 preveu 13 blocs d’habitatges.

6- Tot i que la zona d’afectació del projecte no pertany a cap espai PEIN, ni a cap Zona Humida inventariada per la Generalitat de Catalunya, ni a cap Reserva de Fauna Salvatge, ni Partatge natural d’interès nacional, ni Reserva Natural, ni Parc natural o nacional,.... , des del Grup de Natura Sterna pensem que aquesta zona té un especial valor biològic i paisatgístic a nivell local ja que
malauradament ja no queden espais no urbanitzats de plana en zones properes a la línia de costa. Igualment el fet que es mantinguin algunes característiques, tot i l’endegament, pròpies dels ambients lacustres i de ribera, fa que aquesta zona estigui caracteritzada per una flora i una fauna (amfibis, rèptils, peixos i sobretot d’ocells en els períodes de migració) molt considerable. Igualment la zona està afectada per un aqüífer protegit (anomenat l’aqüífer del Ridaura) dins el Catàleg d’Aqüífers Protegits de la Generalitat de Catalunya.

7- El fet que l’entorn més proper estigui intensament transformat amb la presència de nuclis urbans, campings,... no justifica la implantació d’aquest projecte. Al contrari, la presència del Parc de Puig Pinell, la Pineda dels Enamorats i aquest espai que es podria transformar en un Parc fluvial, si cal amb una actuació per millorar-ne el paisatge i la connectivitat, suposaria una millora de la qualitat paisatgística a l’entorn d’aquest sector de la vall.

8- D’altra banda, l’estudi botànic i faunístic del sector el trobem realment molt
allunyat de la realitat, amb errors considerables deguts a la inclusió d’algunes
espècies que no es troben en la zona o per contra amb la no consideració
d’algunes altres que justament si que s’hi troben de forma permanent o
temporalment. Igualment i per les espècies amb especial interès de conservació no es prenen les activitats correctores pertinents.
Finalment, i com conclusió general, des del Grup de Natura Sterna (com a associació sense ànim de lucre que s’estima aquest sector del territori) no tenim cap altre més opció que NO ESTAR D’ACORD AMB AQUEST PROJECTE I PER TANT DESACONSELLAR L’OBRA D’AMPLIACIÓ DE LA MARINA DE PORT D’ARO en qualsevol de les 4 alternatives, per tots els arguments abans esmentats.
Esperant que les nostres aportacions es prenguin en consideració, estem a la seva disposició pel que consideri oportú.

Jaume Ramot García
President del Grup de Natura Sterna
Vall d’Aro

Anónimo dijo...

Conferencia del Grup Sterna al CAF Ja!!!!

Aquest tema s'hauria de donar a coneixer desde el vostre punt de vista.

En Jaume es una persona que explica molt be las coses i te molta credibilitat.

Anónimo dijo...

Estimada Donya,

Per la seva informació, i pel que conec, l'"ampliació" del passeig marítim fins al nàutic no preveu obra dura. Costes, per les converses que s'hi ha mantingut, no vol executar un passeig com a continuïtat al que ja tenim. En canvi té en consideració un itinerari sinuós tipus "caminet", o sender, que respecta els pins de la pineda dels enamorats. Òbviament hi haurien cartells indicatius, o mobiliari, però amb un format molt tou. Pel que fa al pont per sobre el Ridaura haurà de seguir els paràmetres que informi l'ACA. Molt probablement la definició de tot plegat, implicarà una limitació del pas de vehicles cap a la pineda i aquest tall de costa. Ja anirem veient com es defineix tot plegat, però en línies generals aniria per aquí.

I gràcies per permetre'm opinar

Josep M. Bas
Regidor PSC i membre d'Sterna

Anónimo dijo...

I que opina el Sr. Bas, membre d'sterna, de l'ampliació del port? No té res a dir?

Rovelló dijo...

Si el Sr. Bas es membre de Sterna, crec que ens queda a tots clar quina es la seva opinió sobre l'ampliació del port, altre cosa es el que pugui fer desde el seu carreg...
Com ens agrada tocar els cu....!!!

Assumpció dijo...

Estic segura que votarà en conseqüència amb els seus ideals ecologistes que són molt més importants de cara al futur que els altres, els ideals polític-interessats.

Anónimo dijo...

Están todos locos, los que hoy están en el Gobierno municipal,ahora hacen todo lo contrario de lo que decian cuando estaban en la oposición,menos Cano que estaba con CIU en el gobierno, vaya pandilla de farsantes.

Anónimo dijo...

qui fa tot el contrari? que jo sàpiga les posicions són les mateixes

Anónimo dijo...

Que no segueixes blocs i premsa? Que no ets de Platja d'Aro? El Sr. Bas no opina ara de Port d'Aro i abans ho feia. Estrany no???

Anónimo dijo...

Per l'opinador que diu que en Jaume Ramot hauria de fer un debat sobre el tema al CAF, té raó.
Estem veient que la via per que vingui més gent i participi (costa molt) és la del debat sobre temes del municipi. En parlarem amb en Jaume.
En aquesta línia, el 29 de gener hi ha un debat sobre la futura Reserva Marina de Platja d'Aro.
Pere
CAF/vicepresident

Anónimo dijo...

si ens unim tot es posible si no ja sabeu el que hi haura...Mes totxo!!

La Dña. dijo...

¡Nois!
Tenemos un comentario-anuncio de un ¿club? chino.

Juas juas.

Ay mare de deu.....

Jaume dijo...

Vinc del debat sobre la reserva marina, i mentre escoltava, el cap m’ha marxat cap als dies que vaig passar collint ocells plens de fuel a les costes de Galícia. Us asseguro que veure un dofí saltant entre taques de petroli et fa ser molt sensible a l’hora de tractar aquests temes. M’amoïna en el fons l’egoisme d’aquells que s’omplen la boca d’una estimació per el mar, que en son coneixedors , que en gaudeixen pescant i passant l’estona i no son capaços de fer el mínim sacrifici ,per que aquests mar que emmalalteix any rere any, torni ha ser el que voldríem.
Em entrat en una època de progrés malaltís que ens està empobrint com ha civilització. El “momo” de consum no ens deixa veure ni les coses que ens son beneficioses. Estic fastiguejat de veure com el nostre poble creix sense ordre ni concert, empès per la falsa promesa d’una millor qualitat de vida. Una promesa que ens esta fent esclaus del monstre que hem creat. Mireu, que ha passat, la majoria dels fills d’aquests poble s’han vist obligats ha marxar fora, i els que ens hem quedat, lluitem per subsistir o hem estat absorbits per grans marques o franquícies.
Créixer no sempre és senyal de millor qualitat de vida.
Per tant, per una puta vegada, preservem el mar que ens ha fet ser com som, un mar que ens demana ajuda i deixem als nostres fills un llegat del que no s’hagin d’avergonyir del que podríem haver fet i no varem fer.

Jaume Ramot.

Edu dijo...

Jaume, et passo una definició de l'enciclopèdia que és "menester" recordar a tots i cadascun dels regidors del nostre municipi.

"Intel•ligència és la capacitat d'entendre, assimilar, elaborar informació i utilitzar-la adequadament. És la capacitat de processar informació i està íntimament lligada a altres funcions mentals com la percepció, o capacitat de rebre aquesta informació, i la memòria, o capacitat d'emmagatzemar-la.
La paraula intel•ligència és d'origen llatí, “intelligentia”, que prové de “inteligere”, terme compost de "intus" "entre" i "legere" "escollir", pel que, etimològicament, intel•ligent és qui sap escollir.

La intel•ligència permet triar les millors opcions per a resoldre una qüestió.
La paraula intel•ligència va ser introduïda per Ciceró per a significar el concepte de capacitat intel•lectual. El seu espectre semàntic és molt ampli, reflectint la idea clàssica segons la qual, per la intel•ligència l'home és, en certa manera, totes les coses.
Definir què és la intel•ligència és sempre objecte de polèmica; les definicions d'intel•ligència poden classificar-se en diversos grups:
Les psicològiques, mostrant la intel•ligència com la capacitat cognitiva, d'aprenentatge, i relació; les biològiques, que consideren la capacitat d'adaptació a noves situacions; les operatives, etc.
A més, el concepte d'intel•ligència artificial va generar parlar de sistemes, i perquè es pugui aplicar l'adjectiu intel•ligent a un sistema, aquest ha de posseir diverses característiques, tals com la capacitat de raonar, planejar, resoldre problemes, pensar de manera abstracta, comprendre idees i llenguatges, i aprendre".

Por si sirve de algo...

Anónimo dijo...

Jaume estic d'acord amb tu, només cal voluntat política per tirar-ho endavant. Les lleis i normes ja el protegeixen actualment, el que passa és que no s'apliquen.

David Puig

Montse dijo...

Hola a tots. Ahir al vespre, se'ns va exposar d'una forma molt clarificadora per als que no teniem coneixement en profunditat, de què va tot això de la reserva marina. No reproduiré arguments perquè seria llarg però bé, jo vaig trobar-hi a faltar la visió d'algun expert en turisme que ens pogués explicar l'altra pota del triangle. En un municipi com elnostre, en el qual vivim del turisme estacional (tan estacional que casi ja no el veiem...), en el qual no vivim de la pesca de subsistència (tal com sembla algú ens volia fer empassar ahir)encaminar la reserva marina cap a uns usos que ens permetin desestacionalitzar la temporada turística i que permetin una afluència i una activitat tot l'any,em sembla que no és per infravalorar. En un temps en que totes les empreses s'acrediten amb isos, emas, es fa una llei d'economia sostenible, es fan conferències sobre el canvi climàtic, sostendre alguns arguments com els que va esgrimir un assistent a la conferència, foten fàstic: "el medi ambient està al nostre servei, perquè poguem mantenir la nostra qualitat de vida..." xapó, noi. Tot el que significa preservar i protegir porta implícit un control. Escolteu, un exemple, la llei antitabac. Tothom les mans al cap, aiaiai que no vindrà gent als restaurants. Què? res. Un altre, la llei del cinema, el mateix, no vindrà gent a veure cine en català. Res, al tiempo. Tant que ens omplim la boca amb trobar alternatives al turisme de sol i platja i quan tenim l'oportunitat de fer-ho, no les aprofitem. Enllacem visites a la reserva, amb la ruta de les fonts, i passejos pel camí de ronda i VENEM-HO com a paquet turístic familiar TOT L'ANY. Gent si no ens arremanguem: 1. se'n va tot a norris, 2. ja podem tancar tots la paradeta. TOTS. El turisme de sol i platja no ens pot mantenir a tots, tot l'any.

Montse Rovira

Anónimo dijo...

Tens raó Montse de que va faltar algú que ens expliqués la relació de la reserva marina d'interès pesquer amb l'altre pota, és a dir el turisme. Però potser és que no hi ha res més. De la reserva jo veig que queda un nom molt bonic " Reserva Marina....." però poca substància.
Jo em pregunto, perquè no és dota a la Guàrdia Civil de personal i mitjans i que a partir de demà mateix és faci complir la llei???
Les illes Formigues estan protegides, però no hi ha vigilància, els furtius ( garoiners, pesca submarina descontrolada, pesca amb llums, arrrosegament, pescadors jubilats amb barca, palangres massa llargs, xarxes massa petites....) ningú els controla i la llei permet fer-ho. Perquè no començem per aquí, ja que això és d'aplicació immediata.


David Puig

Montse dijo...

david, això que dius, també, per descomptat. Però és paral.lel. No té res a veure amb el control que es portarà d'altres pràctiques, que, tot i estar dintre de la llei, practicades massivament i de forma indiscriminada malmeten molt el fons marí en general. Una altra cosa: a banda i banda del nostre municipi entren a la reserva, per tant, si no pugem al tren en les mateixes condicions, tots els que no puguin fer alguna cosa als municipis veins vindran al nostre: pesca submarina de nit i de dia, fondejos indiscriminats, pràctiques prohibides...i aleshores si que ja...tururut.

Montse

Lluisao dijo...

Estic d'acord amb la reserva marina.
No es portará res negatiu. Ni tan sols al senyor que ven esquers i "rapalas".
Tot el que sigui protegir el nostre litoral, cal que ens ho prenguem seriosament. La reserva no limitará l' activitat nautica dels nostres turistes, que podran disfrutar de les sevas embarcacions sense practicament límits.
Platja d'Aro no podia quedar fora de la reserva, entre altres motius, perque tal com ens va informar en Pitu, Sant Feliu, Sta. Cristina i Tossa, també si han afegit.
El debat va ser molt interesant i clarificador de la nova situacio en la que ens trovarem. Si cal renunciar a alguna cosa, i renunciem i ja está. El futur ens ho agrairá.
Finalment, penso que si no soms capaços de cumplir las normes, com en qualsevol altre anbit de la nostra vida, caldra dotar de mitjans als agents de la guardia civil perque controlin als qui no respectin la Llei, i amb el mateix rigor tant si son professionals com aficionats.

Anónimo dijo...

Ara que en Pedro Torres és el cap polític del POUM quedarà tot clar.

Si ICV estava en contra de l'ampliació de Port d'Aro. Ara en Pedro hauria d'anul.lar l'ampliació.

Però malauradament ja el comencem a conèixer.

Anónimo dijo...

Un analfabet d'esquerres i una gorra de plat, combinació perfecta creadora d'un dictador.

Anónimo dijo...

al ultimo anonimo. La clavaste. Con tus palabras describes perfectamente al regidor david puig

Anónimo dijo...

Crec queno parla de David Puig. Si no Pedro Torres

Anónimo dijo...

Un analfabet d'esquerres i una gorra de plat, combinació perfecta creadora d'un dictador.

Perfecte, has clavat en Pedro Torres per la seva propera caricatura.

Dictador sí, però també poeta.

Quin perill !! un poeta dictador o un dictador poeta que amb els seus versos justificarà les seves animalades.