.

JRMora humor gráfico diario

16/10/09

RECOÑO CON EL PUNTO

Una jovial teoría de la profesora de literatura hispánica de la universidad de Georgetown, Doña Estelle Irizarry, asegura que Cristóbal Colón descubridor de América, hablaba y pensaba en catalán, deducción evidente debido a que su español era notablemente incorrecto y a la vez eficiente, poético y elocuente, según cuenta el boletín independiente, catalán, comarcal y democrático.

Ésta señora estudiosa empezó a interesarse por el tema después de escuchar atentamente el provechoso discurso que el ex-presidente del Gobierno español y profesor asociado a dicha universidad, Don José Mª Aznar, dio hace unos años en la universidad americana.

En la negra contraportada de esta extraordinaria noticia está nuestro gobierno tripartito. Su enfrentamiento con otras autonomías; Galicia, Baleares, Aragón, País Vasco, incluso con el gobierno italiano de Berlusconi, está asegurado. Se espera en la Generalitat la visita de éstas delegaciones que también reivindican la propiedad del navegante genovés.

La vergüenza imperdonable es el olvido tremendo del boletín otra vez independiente, catalán, comarcal y democrático, que manipula al no informarnos de que en ese mismo informe de la señora Estelle Irizarry se apunta la condición hebrea del descubridor.
¿Qué ocurre independientes y democráticos? ¿Es políticamente incorrecto ser judío?

2 comentarios:

Loren dijo...

És evident que hi ha un ésser superior que controla i marca el camí del diari.
Fins a fa uns mesos publicaven els naixements que havia en la província, però algú es va adonar que els Mohamés, Mamadús, Jonhis Fernando nascuts en el pais superaven amb escreix als Santiveri, Fabrellas, Millet. Automàticament es va clausurar l'apartat nous gironins i es va ampliar la cartellera.
Merda gegant!!! .

MOn dijo...

Hola, recomano la lectura que el Col.lectiu Emma ha adreçat al Daily Telegraph amb motiu de l'espanyolitat que atribueixen a C. Colom.
"El Col·lectiu Emma, per segona vegada, ha enviat una resposta al diari The Daily Telegraph (A Public Reply to The Daily Telegraph II)(http://in.directe.cat/emma/bloc/a-public-reply-to-the-daily-telegraph-ii) a propòsit de l'article “Christopher Columbus writings prove he was Spanish, claims study”. (http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/spain/6326698/Christopher-Columbus-writings-prove-he-was-Spanish-claims-study.html)

L'article esmenta els estudis que mostren els orígens catalans de Cristòfor Colom per acabar concloent, en el títol de l'article, que Colom era... espanyol.

Des del Col·lectiu Emma expliquem que en el segle XV no existia Espanya, sinó que hi havia dos regnes diferents, el de Castella i el d'Aragó, i que de fet la reina Isabel va reclamar els territoris descoberts per Colom pel seu Regne de Castella, no per "Espanya". De fet, com explica l'historiador britànic J.H. Elliott, l'explotació de la riquesa d'Amèrica va ser una prerrogativa del Regne de Castella, excloent el Regne d'Aragó.

Aquesta exclussió del Regne d'Aragó pot explicar el silenci espanyol a la "teoria catalana" de Colom, que ha circulat durant molts anys i que ara s'ha tornat a confirmar: mentre que els italians no perden cap oportunitat per afirmar que Colom era Genovès, els espanyols no defensen l'origen peninsular de Colom, ja que si fos així serà "Català", i no "Castellà", fent encara més greu l'exclusió del Regne d'Aragó en la possibilitat de fer negocis amb les noves terres descobertes." Per ser justos, afegeixo que també hi havia el regne de Navarra, que no va entrar en la qüestió. El col.lectiu Emma està format per un grup de catalans que volen que el món ens conegui com som, no com diuen que som. Per això es dona resposta a visions esbiaxades que es donin sobre els catalans a la premsa internacional. També es reserva un espai per a les opinions favorables que hi ha en diaris de paper o electrònics que tenen ressò internacional. El nom del Col·lectiu Emma està inspirat en l'Abadessa Emma.