.

JRMora humor gráfico diario

10/6/09

THE PALANGANA'S CORPORATION

Fotografía robada del blog PASAR A MEJOR VIDA
.
El humorista chino-catalán Josep Lluís, esta teniendo un año 2009 espectacular, podríamos calificarlo como "frenético", casi digno del más grande jefe de estado.
Ahora, tras la derrochadora inauguración de las "embajadas" catalanas de Bruselas, Berlín, Londres, París y Nueva York, llega la última perla, el último sueño, el último agujero negro…, MEXICO lindo…, ¡Viva Pancho! ¡Viva la revolussión, manito! ¡Peyote barato pa mi primo! ¡¡iiuuuujuuuu!! ¡¡Andele, andeleeee!!

Palangana, palangana.

¿Podemos, debemos aceptar sin abrir la boca, que nuestro gobierno autonómico monte chiringuitos para parientes y amigos a costo del contribuyente (nosotros)? ¿No sería más barato, por tanto, más catalán, más rentable e inteligente usar las dependencias (que nos saldrían gratis) de las embajadas españolas que hay en cualquiera de esas ciudades?

Palangana, palangana.

La extraña conjunción de un andaluz con ramalazos catalanistas, un independentista monotemático y un antisistema nostálgico de mayo del 68, da que hablar, preocupa cada día un poquito más.

Palangana, palangana.

¿Cuanto cuesta cada chiringuito de estos y como se gestionan? ¿Quien trabaja en ellos y que méritos hay que demostrar para ocupar plaza? ¿Cuándo reaccionaremos los catalanes ante estos continuos derroches de dinero (público)? ¿Para organizar estas fantasías patrióticas es para lo que queremos más dinero del gobierno central?

Palangana, palangana.

Seamos cuerdos, la Constitución aceptada por la mayoría, establece que las relaciones exteriores son competencia exclusiva del Estado. ¿Qué pretenden destinando (en estos meses de penuria, paro, austeridad general, etc.etc.), 5.000 MILLONES de nuestras (repito, nuestras) antiguas pesetas catalanas en construir una red de embajadas de Cataluña con el objetivo difuso de no sabemos qué?

Palangana, palangana.

Menudos palangana.

11 comentarios:

Anónimo dijo...

donya, dissenteixo de vostè al 100%. Les anomenades demagògicament "ambaixades" per buscar merder, són oficines de projecció comercial.
En concret aquesta de Mèxic ja fa 10 anys que compta amb presència de la Generalitat, amb una oficina ACC1Ó, (COPCA-CIDEM). La creació de la delegació respon també a la necessitat d’enfortir els lligams de Catalunya amb Mèxic, un país amb el que Catalunya ha mantingut unes especials relacions polítiques ja que ha estat refugi de nombrosos exiliats i que encara avui dia acull a més de 6.000 ciutadans catalans. Al mateix temps, els Estats Units de Mèxic són una federació amb nombrosos estats que mantenen relacions fluïdes amb la Generalitat. Un exemple d’aquestes relacions és l’acord de cooperació bilateral signat l’any passat entre Catalunya i l’estat de Nuevo León per impulsar iniciatives conjuntes en àmbits com la investigació i el desenvolupament de les indústries emergents (biotecnologia i aeronàutica) i la cooperació empresarial i universitària, entre altres.
D’altra banda, la delegació obrirà una nova porta econòmica per Catalunya, ja que hi ha una presència creixent d’empreses catalanes al país, que és una via d’entrada principal a tota l’Amèrica Central i el Carib. Actualment, a Mèxic hi ha sis entitats reconegudes com a comunitats catalanes a l’exterior, la més important de les quals és l’Orfeó Català de Mèxic, fundada l’any 1906. A més, la delegació del Govern també donarà suport a les altres sis comunitats catalanes del seu àmbit d’influència: El Salvador, Guatemala, Costa Rica, Cuba, República Dominicana i Hondura. (font:Gencat)
Jo no sé els pressupostos ni els números, però és molt fàcil tirar-nos pedres a les teulades, i donar una visió resclosida i de poca visió internacional, sobretot des de la perspectiva comercial (import-export), tecnològica....i en canvi no diem que per exemple, la comunitat de madrid en té repartides per tot el planeta, i aquí ningú no diu ni mu.
Que fàcil, només veiem la biga en el nostre ull i no veiem la palangana en l'ull del vei.
I donya, en Carod pot ser sant de la teva devoció o no, potser tampoc ho és de la meva, però no tergiversem les coses i donem arguments incendiaris a la gent que només els està esperant per carregar contra nosaltres.
Disculpa l'extensió i gràcies per permetre'm expresar-me a casa teva.
montse

Anónimo dijo...

Buenas doña, pretendía darte la razón, pero me he quedado anonadado con la explicación de montse que me parece mucho más creible que pensar, como tú sugieres, que el govern tripartit, en definitiva govern de Catalunya, de sensibilidad progresista y de izquierdas, malgasta el herario público de semejante manera.
Reconozco que el poder de los media y de las ganas que le tiene CiU a este tripartit, hace que personas sensatas y sensibles como tu, caigan en la trampa y se dediquen a la crítica fácil, o es que Jordi Pujol no metía de vez en cuando la pata cuando andaba por esos mundos de dios?
Maldita sea, aún recuerdo cómo se esañaron con Carod y Maragall con la corona de espinas, mucho más de lo que lo hicieron con la foto de las Azores! La prensa en este pais o es facha, o se queda con la foto y el chascarrillo fácil. Estamos apañaos!.

el emigrante dijo...

Doña en mal terreno te as metido, aquí la Montse i compañía no ven el dinero, que el sr. Corot no esta jodiendo, sino siempre lo mismo con el catalanismo, haber que tiene que ver una cosa con la otra, yo pienso igual que tu, este dinero que este perla derrocha en embajadas y demás, es nuestro de los catalanes, Montse de los catalanes,
Que no tiene nada que ver que este perla de Corot se a de Esquerra, sino que esta enchufando a toda su familia en las embajada, no seamos memos. que el dinero es nuestro, que se lo gasten en carreteras y autopistas gratis, que luego nos que jamos del resto de España que tienen mejores carreteras, no las van atener…………..

Sermau dijo...

Hola.
Puedes coger todas las fotos que quieras ¡faltaría!.
¡Menudo descubrimiento tu blog!
Sin tu permiso, te voy a enlazar.

Saludos.

PD. ¿Montse no será el pseudónimo de Carod?

El pafum de la vall dijo...

I a quin germà colocarem per projectarnos a Mexic i properament Argentina.
Saps que pasa Montse?
Que els ignorants y demagogs no en treiem cap profit dels diners que van per aquestes cullonades, en canvi, hauries de veure com anem a les fires per promocionar els nostres municipis i els seus establiments, i sobre tot a les fires nacionals que no si van. Aixo, per si no us heu enterat, es un Pais de moltisimes microempreses que necesiten ajuda i promoció desde dins, i per aquestes no hi ha mai ni un euro. Nomes pals i amb aqueste actitut esteu aborrint el personal.
Si tenim problemes de finançament perque cullons anem de rics a les colonies, regalant millons d'euros atribus del Perú, que no te ni puta idea del que es Catalunya!

Anónimo dijo...

Hola amig@s, xerrada interessant...
Montse, poses el llistó molt alt per a la rèplica.
No sé, no sé. Dius que “Les anomenades demagògicament "ambaixades" per buscar merder, són oficines de projecció comercial”. Val, respecto la teva opinió, però discrepo.
Ja tenim oficines de proyecció comercial (les portes econòmicas per Catalunya, que comentes).
Aquest interessant reportatge de EL PAIS, ens diu que Catalunya ja té 38 oficines de projecció comercials desplegades per tot el món sense fer soroll i em sembla perfecte per a comerciar i iniciar iniciatives conjuntes; el que amb aquesta crisi galopant, s'està inaugurant a força d'hòsties al nostre talonari, són delegacions POLÍTIQUES amb una missió diplomàtica permanent, i a això se li diu ambaixada, no creus?, doncs mira Montse, amb això no estic d'acord, ho sento.
D'altra banda llegeixo que no són ambaixades, perquè només els Estats poden acreditar ambaixadors, però si són ambaixades, perquè assumeixen funcions de representació política. A veure qui s'aclareix.
És Josep Lluis el que cerca merder quan ell mateix les anomena ambaixades?, no sé si demagògicament.
Perquè no seguim obrint oficines comercials baratetas com fins ara si el projecte és, o hauria de ser fonamentalment el comerç? Com Galícia o València o Castella-Lleó. Ai ai ai que seguim complicant-nos la vida...
Jo tampoc sé de pressupostos i nombres, però he escoltat per aquí que el Rockefeller center és l'edifici més car de NY, i allí hem llogat per a posar l'ambaixada, i també he escoltat que el sou de Apel-les Carod-Rovira com ambaixador de Catalunya a París s'elevarà a 87.596,86 euros anuals.
Aquests titulars..., ejem, ejem!, suposo que acceptaràs que a la gent hipotecada o sense treball no li entusiasmin i si li indignin.

Escolta, no et disculpis per no-res, els teus comentaris, llargs o curts, són sempre benvinguts.
Salut per a tots

Pd. Jo si que veig la biga i la palangana..., les duc tot el dia damunt. Juas, juas.

La Doña

Anónimo dijo...

Sí que estic d'acord en què podriem entrar a debatre l'oportunitat del moment, però no el fons. Hi ha coses, que en l'entorn més macroeconòmic, s'han de fer, i la majoria de vegades s'escapen al nostre enteniment (almenys del meu). En qualsevol cas, jo, dec ser de les poques persones que encara confien en (alguns) polítics, i no em resigno a tirar la tovallola, mira.
També diré que tinc una mini-microempresa al municipi i dels ajuts, res de res, només pals a les rodes, cosida a impostos generals i municipals, la gent que no gasta ni a tiros, la projecció que es fa de la casa gran només projecta uns quants....Però també estem d'acord que d'això no en té la culpa ni en Carod, ni Esquerra, en tot cas, podem estar-ne en bona part agraïts al govern Zapatero i al seu bloqueig al finançament just que es mereix el nostre pais.
I emigrante, tu, que ja ens coneixem. No m'entris en temes de catalanisme perquè ens hi farem mal. Quin color t'agrada més a tu? el blau? doncs a mi el groc. Què t'agrada més a tu, el vi o la cervesa? el vi? a mi la cervesa....Oi que no ens hi farem mal per això i tothom s'enamora de qui vol i baixa les escales com vol? Doncs jo estic enamorada de Catalunya, ves per on, i ningú em pot forçar a que em morregi amb ningú altre...ens entenem?
montse
PD. per cert donya, ahir la tarda en Clapés va tornar a parlar de tu i del cas SGAE. Algú va preguntar: i l'associació de botiguers que hi diu? silenci.....

Anónimo dijo...

Relacionat amb l'última qüestió que planteges; et "copio y pego" un comentari penjat en una entrada del passat 5/06/09, per un possible extraterrestre en nom (segurament fictici) de l'associació d'empresaris.
Llegit amb atenció màxima, detecto un missatge subliminal que em fa gràcia.

“Íbamos de la mano, por la calle soleada, y en el mismo vientito en que venía el olor de las flores del florista de la esquina, vino la voz del hombre:
Buenos días… buenos días… pero que linda mañana… señora, ¿por qué tiene esa cara tan triste? ¿No ve que hoy es primavera?…
No me diga atrevido.
Señora… Me gusta la gente… yo quiero a la gente… y si no hablo con la gente… me siento muy solo… ¿O usted no se siente sola, señorita apurada?…
Buen día, señor, tome una margarita para la solapa del saco… ¡Vaya una manera de decir que no! Es primavera y hay que llevar una flor en la solapa. Si no ¿para qué sirve que sea primavera?”.

¡Ea!


És absurdboníssim.

La Doña

Anónimo dijo...

Estic d'acord amb la Montse en que sóm ignorants de números i resultats, i que és molt fàcil fer demagògia i anar contra el que més ràbia me fa.

L'estat espanyol gasta una millonada cada any en subvencionar, a Guinea Ecuatorial, quatre escoles de castellà i per mantenir el castellà com a idioma oficial, tot i que el parla tan sols el 0.02% de la població (http://ca.wikipedia.org/wiki/Guinea_Ecuatorial#cite_note-0)

Jo suposo que això ho fan tots els païssos. Aqui de qué estem parlant, de rendibilitat de les gestions fetes, o de anticatalanisme?

Seny

Mans Netes dijo...

”Jo suposo que això ho fan tots els païssos(*). Aqui de qué estem parlant, de rendibilitat de les gestions fetes, o de anticatalanisme (**)?”

(*) Del tercer mon
(**) ni de rendibilitat de les gestions fetes, ni de anticatalanisme, sóc català, catalanísim, molt més que alguns salvapaïsos.
Respecto la teva opinió, però aquí estem parlant exclusivament de xoriços.

Si no t'ho acabes de creure, llig-te aquestes notícies.
Després, revises la teva consciència i em dius el que em diries si aquests pocavergonyes treballessin per al PP o per CIU o per a qualsevol altre partit polític .

1-Aaaaa
2-Eeeee

La Doña

Anónimo dijo...

llegir tot el bloc, bastant bo